Ingrediente :
- 300 gr de bostan sau zamos
- o portocala mare
- 3 nuci pisate
- 2 linguri mare de miere de albina
- pomusoare uscate
- 30 grame de unt sau ulei fara miros
1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см
2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.
3. Se racesc . Intre timp se curata de coarja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit. Coaja taiata de portocala se inroleaza in forma de floare si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-un vas cu apa rece. Asa floare se poate pastra in apa rece pina la 2 zile .
4. Se taie o jumatate de portocala in felii si se aranjeaza pe un platou.Deasupra se repartizeaza feliile de bostan coapte . Din cealalata jumatate de portocala se scurje sucul peste feliile de bostan se lasa pe 15 minute sa se imbibe sucul de portocala in bostanul prajit.
5. Se presara cu nuca pisata si pomusoare .In microunda se incalzeste mierea de albina si se stropeste deasupra.
6. Se serveste la masa dupa o ora, pentru ca se lasa sa se imbibe bine toate produsele intre ele. Se orneaza cu floarea facuta din coaja de portocala .
Se poate prepara la fel un desert din felii de zamos sau pepene galben, cu o conditie ca nu se prajesc feliile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu