CLATITE IN CARAMEL DE PORTOCALA


Se prepara clatitele dupa receta preferata.
Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea receta http://anishoara.blogspot.com/2009/01/prepararea-clatitelor.html

ingredientele :
  • 10 clatite
  • 2 linguri  de gem de caise sau piersice
  • 2 portocale
  • 2 lingura de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurita de lichior de portocale sau coniac
  • 1 lingurita de suc de lamie
  • o porotocala pt ornat
Prepararea caramelei:
Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit  bine toata coarja si miezul alb de pe 2 portocale, si dupa aceasta se feliaza ambele portocale. Aceasta procedura se face deasupra unei farfurii, deoarece va curge mult suc   
de care vom avea nevoie. 

 Intr-o tigaie mai adinca ,la un foc mijlociu,  se topeste untul  si se toarna zaharul. Continutul din tigaie nu se amestec cu lingura, dar se  roteste  tigaia in toate partile, pina zaharul se va topi si va incepe sa-si schimbe culoarea. In acest moment, se adauga peste zaharul tòpit, portocalele feliate. Si din nou se  roteste tigaia in mina , pentru ca glazura sa acopere bine feliile de portocale.Se  adauga tot sucul de la portocale, lichiorul  si se lasa continutul sa fiearba cca 10 minute, pina caramela se va ingrosa putin.



Se separa portocalele fierte din caramela aparte, si  sucul de caramela- aparte, in alta farfurie. In farfuria cu feliute se  adauga  gemul de piersic sau caise si se amesteca bine.  Se face aceasta ,pentru ca sa obtinem un gust mai dulce , deoarece glazura de portocala are un gust dulce-amarui.
In glazura se adauga sucul de lamie si se amesteca.
Se i-a prima clatita , se unge o suprafata mai mult de hjumatate cu gemul de portocale cu caise. Se ruleaza bine. Se i-a a 2a clatita si se unge foarte putin . Peste ea se pune prima clatita rulada si se ruleaza ambele intr-o rulada . Dupa aceiea, cu un cutit ascuti bine se taie rulada de clatita in 3-4 parti eegale. 
Asa se procedeaza cu toate clatitele.


Pe un platou se aranjeaza feliutele taiate de la a 3 portocala, peurma bucatile taiate din rulada de clatite si se toarna deasupra caramela de portocale. Se lasa  pe 2-3 ore sa se marineze bine.
Dupa aceia se servesc  la masa.


2 comentarii:

  1. as vrea as vrea si eu reteta de la umplutura....ca e f apetisanta

    RăspundețiȘtergere
  2. O receta extraordinara, o voi incerca neaparat! Mersi mult!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...