Se prepara clatitele dupa receta preferata.
Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea receta http://anishoara.blogspot.com/2009/01/prepararea-clatitelor.html
ingredientele :Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea receta http://anishoara.blogspot.com/2009/01/prepararea-clatitelor.html
- 10 clatite
- 2 linguri de gem de caise sau piersice
- 2 portocale
- 2 lingura de unt
- 4 linguri de zahar
- 2 lingurita de lichior de portocale sau coniac
- 1 lingurita de suc de lamie
- o porotocala pt ornat
Prepararea caramelei:
Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit bine toata coarja si miezul alb de pe 2 portocale, si dupa aceasta se feliaza ambele portocale. Aceasta procedura se face deasupra unei farfurii, deoarece va curge mult suc
de care vom avea nevoie.
Intr-o tigaie mai adinca ,la un foc mijlociu, se topeste untul si se toarna zaharul. Continutul din tigaie nu se amestec cu lingura, dar se roteste tigaia in toate partile, pina zaharul se va topi si va incepe sa-si schimbe culoarea. In acest moment, se adauga peste zaharul tòpit, portocalele feliate. Si din nou se roteste tigaia in mina , pentru ca glazura sa acopere bine feliile de portocale.Se adauga tot sucul de la portocale, lichiorul si se lasa continutul sa fiearba cca 10 minute, pina caramela se va ingrosa putin.
Se separa portocalele fierte din caramela aparte, si sucul de caramela- aparte, in alta farfurie. In farfuria cu feliute se adauga gemul de piersic sau caise si se amesteca bine. Se face aceasta ,pentru ca sa obtinem un gust mai dulce , deoarece glazura de portocala are un gust dulce-amarui.
In glazura se adauga sucul de lamie si se amesteca.
Se i-a prima clatita , se unge o suprafata mai mult de hjumatate cu gemul de portocale cu caise. Se ruleaza bine. Se i-a a 2a clatita si se unge foarte putin . Peste ea se pune prima clatita rulada si se ruleaza ambele intr-o rulada . Dupa aceiea, cu un cutit ascuti bine se taie rulada de clatita in 3-4 parti eegale.
Pe un platou se aranjeaza feliutele taiate de la a 3 portocala, peurma bucatile taiate din rulada de clatite si se toarna deasupra caramela de portocale. Se lasa pe 2-3 ore sa se marineze bine.
as vrea as vrea si eu reteta de la umplutura....ca e f apetisanta
RăspundețiȘtergereO receta extraordinara, o voi incerca neaparat! Mersi mult!!
RăspundețiȘtergere