PREPARAREA TAIETEILOR DE CASA

Stiu ca multe femei, vazand receta de taietei de casa , vor spune , ca in ziua de azi se poate cumpara totul, si nu e nevoie de a pierde timpul pentru prepararea lor.Dar va asigur, ca daca veti incerca macar odata sa preparati bucate cu TAIETEI DE CASA taiati de singuri, o sa intelegeti- CA GUSTUL TAIETEILOR DE CASA NU SE COMPARA CU GUSTUL PASTELOR FAINOASE DIN COMERT.

Si nu uitati un moment, ca sunt pregatiti de mainile voastre, ceiea ce o sa-i bucure foarte mult, pe acei apropiati , si al doilea moment, ei sunt preparati din ingrediente naturale, fara adaosuri.




Eu voi descria proportia prepararii lor dintr-un ou, dar sa stiti ca mereu preparo portiune mult mai mare din 5.-8 oua, sper ca ati observat pe prima poza , cat de multi am preparat. Se usuca bine, intr-un loc mai racoros, tot amestecand in ei , din timp in timp pana se usuca , si peurma se pastreaza in pungi din panza de in sau bumbac.
Ingredientele:
  • un ou de marime mijlocie
  • 120 gr de faina
Mod de preparare:
Intr-un vas se adauga oul fara sare si se toarna faina cernuta . Continutul se amesteca foarte bine cu po furculita , pana se incorporeaza oul in faina. Dupa aceia se framanta mult si minutios aluatul pina devine vartos si elastic- cca 5-7 minute. Se lasa sa se odixneasca - 20-30 minute.
Aluatul se imparte in 2 si se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina , intr-o foaie mare si subtire, sau mai groasa- depinde ce marime doriti sa aiba taieteii. Se presoara cu putina faina deasupra si se lasa sa se usuce foaia de aluat ,circa 10 minute.
Dupa aceia se mai presoara deasupra faina, se taia fasii, , se suprapun una peste alta, cu faina tapetata intre fasii, si cu un cutit ascuti bine , se taie pe diagonala de marimea ,care o doriti pe un fundisor de lemn. Se imprasite pe o coala de hartie de bucatarie, sau un prosop de in , pantru ca sa se zvanteze putin.
Se folosesc in bucatele, care se prepara recent, sau se usuca si se pastreaza pe un timp mai indelungat. Sunt foarte gustoase in supe, zama de gaina, taietei cu ciuperci la cuptor, taietei fierti in lapte, taietei ca implutura a placinte de foietaj in asamblu cu ficat de gaina , in calitate de budinca cu branza si m.a. bucate. Multe vor fi descrise pe acest blog.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...