Morcov marinat in stil corean




Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza. Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau o taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute.
In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta din  diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.

Ingrediente :
  • 1 kg de morcov,
  • 1 lingura masa de zahar,
  • 1 lingura de masa de sare,
  • 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
  • 4 linguri de masa de otet de masa  
  • 1 lingurita de coriandru
  •  1 capatina mijlocie  de usturoi
  • 0.5 de pahar de ulei

Mod de preparare

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte.
Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute.
Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata mascat cu tot uleiul. Se inlatura ceapa toata. Se toarna peste uleiul ferbinte zaharul si otetul se amesteca pina se toreste zaharul si se toarna in stare ferbinte peste morcov.Se amesteca bine si se lasa vre-15 minute.

Dupa aceia se adauga usturoiul pisat ( optional) si amestecati bine.

Se da la rece pentru minim 2 ore. Se poate servi ca salata , ca gustare la masa, in combinatie cu carne preparata la gratar, cu cartofi copti sau piureu.
am expus razatoarea pentru ras morcov , ea este cumparata de la piata de la un mester, nu din retea , pentru ca toate ca au fost cumaparate de mine dinretea sau ros repede. aceasta cred ca este facuta dintr-un metal mai puternic si  imi serveste de 4 ani de zile. Acea razatoare de culoare mai intunecata are zimtii in partea de sus mai ingusti si se foloseste pentru rasul la morcov, cea de culoare mai deschisa este pentru ras varza bostaneii , vinata , are o latime mai mare la zimti. sper ca am lamurit pe intelese . deasemnea in razatoarele de la Berner , tot sunt asa cutite.


doresc sa va atrag atentia la o receta foarte interesanta de marinare a vinetei , care se afla 



9 comentarii:

  1. legumele in stil coreean sunt foarte bune, si au un gust aparte

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord , Naty. Au un gust aparte, pentru ca in bucataria lor se folosesc alte condimente fata de bucataria noastra. Este foarte impresionant, ca se pastreaza gustul crocant si aromat al legumelor. Iti doresc o saptamaina cu succese.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place salata asta, dar din pacate, o gust doar cind merg acasa, adica foarte rar. Nu pot sa o prepar, intrucit nu detin razatoare speciala. Chiar vroiam sa te rog, Anisoara, sa pui poza cu razatoarea ta, sa vad si eu cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.bucataras.ro/retete/4714/morcov-marinat-in-stil-coreean.html . Nati pana gasesc poza in mapele mele de receta, poti sa vezi razatoarea pe bucataras.ro , unde am expus receta de ceva timp . Eu sunt departe de casa si mereu prepar acesta receta din diferite legume. Cu drag , Anisoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut acum, merci! Nu stiu pe aici, doar borner daca gasesc. Dar la Chisinau, pe unde gasesc mester de la care sa cumpar razatoare? De la orice vinzator de salata din asta cumva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nati , razatoarea se vinde la piata centrala in Chisinau , pe langa mesele , unde se vinde aceaste salate coreene. Vei intreba de vanzatoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. de unde ati cumparat razatoare?vreau si eu sa cumpar una...va rog sa mi spuneti si mie unde gasesc.va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,pot găsi asa morcov gata marinat la vreo una din pietile din românia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Morcov marinat il poti gasi in piata brik constanta

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...