Prune uscate umplute cu miez de nuca


Acest desert din prune  uscate, umplute cu miez de nuca  este prezent pe orice masa festiva , pentru ca este un desert traditional  , venit din strabuni. Inainte ele se serveau la masa, presarate cu zahar pudra , acum se servesc acoperite cu  crema din frischa batuta , crema din smantana sau crema de ciocolata. Se prepara prunele foarte repede, unica conditie pe care e necesar s-o indepliniti - sa alegeti si ca cumparati prunele de marime mare , putin dulcii si cu putin miros de fum.

Ingrediente : 
  • prune uscate 
  • miez de nuca
  • frisca
  • zahar pudra
  • vanilina
  • coniac
  • clatite 
  • visina

Mod de preparare:

Prunele se spala bine  si se pun intr-un vas adanc.  Se toarna apa fierbinte peste ele  . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar,  sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se  scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate samburele din ea. Aici va rog atentie- daca prunele sunt prea uscate , atunci apa,  e necesar sa fie foarte ferbinte . Daca pruinele sunt mai moi , atunci folositi apa calduta.
Dupa ce s-au inmuiat si s-au scos samburii , ele se  stropesc cu 2 linguri de coniac  la 0.5 kg de prune uscate. 
In acest timp , cat ele se inmoaie , se pooate usca pe tigaie sau in cuptorul incins si stins miezul de nuca. 
Se i-a cate o prune si se umple cu miez de nuca. Pe a treia poza de mai jos se vad mai bine , cum arata prunele umplute cu miez. 


Mai jos sunt cateva poze de aranjare a acestul desert pentru masa festiva:

Pe platou sunt aranjate prunele implute gramajoara, alaturi sunt clatite , umplute cu visina si invelite in foarma de sul, peurma taiate in jumatate pe diagonala si aranjate in forma de evantai. Si clatitele si prunele sunt acoperite cu creama de frisca si presarate cu nuca de cocos.
Acest platou este infrumusetat dintr-o floare facuta din fructe exotice.

 

Pe aceasta poza este aranjat pe conturul platoului clatitele umplute cu visina . Se i-a cate o o foaie de clatita se pune un rand de visina si se infasoara in sul. Se procedeaza cu 3 clatite la fel. Dupa aceia, aceste 3 clatite se infasoara impreuna in a 4 clatita. Se foarmeaza un sul mare si gros, care la randul lui se taie in 3 parti. Toate bucatile se aranjaeaza pe conturul platoului si peurma in mijlocul lor se pune gramada prunele , implute cu miez de nuca. Se toarna peste ele crema preparata din smantana batuta cu zahar si vanilina, sau crema de ciocolata topita amestecata cu unt si smantana. Se presara deasupra cu nuca faramitate si visina fara sambure. Nu am acoperit platoul cu crema , pentru ca sa vedeti mai bine aranjarea lui. La prima masa se servesc apreretivele si gustarile reci, dar daca acest platou este pe masa , atunci se manaca in primul rand.

Adăugaţi o legendă



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...