NAUT CU BUCUIOC SI SALATA DE IARNA


 Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de nahut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si peurma se paote prepara in mai multe feluri.
Ingrediente :

  • 500 gr de naut sau nut
  • 2 cepe albe mari
  • o capatina de usturoi mijlocie
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper negru aromat in boabe
  • piper negru macinat
  • 100 gr i de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 linguri de suc de lamie
pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate.

Modul de preparare :

Se spala bine nautul sub apa curgatoare. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la un foc mare. Cind incepe sa fearba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intreaga, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper, se pune capacul si se ferbe la un foc domol ,timp de 2 ore. Se ferbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.

Dupa ce a fiert se  inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.


Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA 

Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . de asupra se tarna ulei de masline sau ulei rafinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...