Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de nahut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si peurma se paote prepara in mai multe feluri.
- 500 gr de naut sau nut
- 2 cepe albe mari
- o capatina de usturoi mijlocie
- busuioc uscat
- sare
- piper negru aromat in boabe
- piper negru macinat
- 100 gr i de ulei
- 2 frunze de dafin
- 2-3 linguri de suc de lamie
Se spala bine nautul sub apa curgatoare. Se toarna boabele intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la un foc mare. Cind incepe sa fearba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intreaga, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper, se pune capacul si se ferbe la un foc domol ,timp de 2 ore. Se ferbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.
Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . de asupra se tarna ulei de masline sau ulei rafinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu