BATUTA DE PUI LA CUPTOR



 Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval.
Ingrediente:

  • 300 gr. de piept de pui
  • 3 buc. ceapa mare
  • 200 gr. de cascaval de tip olandez
  • 100 gr. maioneza cumparata sau preparata de casa
  • 0.5 lamie
  • un ardei rosu gras
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de sare

  • piper negru sau condimente pt pui

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rotele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.
2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.
3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri  de grosime mai subtire. Daca se primesc filetele  mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pipetul   pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul  atent, ca sa nu-l  faramati si dupa aceia, se sareaza, se pipareaza pe o parte si alta batutele si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tavaua unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.
4. Se repartizeaza toata ceapa taiata  pe batute in forma de delusor. Se presara   busuioc, leustean la dorinta.  Deasemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rotele si se aranjaza peste ceapa.
5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Peurma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoare si se introduce tavaua la cuptor.
6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. 
Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza  si dupa ce se coace ,  isi pierde gustul ei pronuntator  de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neitrala la gust. Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul   formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...