La toti ne plac foarte mult cirnatii din carne de porc preparati in conditii de casa in mate de la porc si afumati la fum. . Eu Va propun o receta mai dietetica , mai rapida si mai usoara de preparat , in conditii de casa- cirnati din carne de pui inveliti in praporul de la porc .
Ingrediente :
3 pulpe mari de gaina - 500 gr carne curata- 150 gr de shampinioane marinate ( cumparate)
150 cascaval de tip tare
un ardei rosu mijlociu
4-6 catei de usutoi
3 linguri de maioneza
o jumatate de ceapa mijlocie
2 linguri de ulei
250 gr de prapor
piper negru
Modul de preparare :
Se scoate carnea de pe oase si pelita de pe ea. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca 30 minute.
Aparte se taie cascavalul in cuburi cu partile 1cmx1cm, ardeiul rosu proaspat in cuburele mici, si palariile de la ciupercile marinate in 2 parti. In cazul de fata se folosesc ciupercile marinate cumparate.
usturoiul ramas se taie in feliute mici.Cantitatea de ciuperci si de ardei poate varia la dorinta. Principalul sa pastrati cantitatea recomandata de cascaval si carne . Cascavalul leaga toate produsele in acesti cirnaciori.
Timp de 10-15 minute , pe o tigaie incinsa bine cu ulei se prajesc bucatile de carne cu diferite condimente preferate pentru gaina , sare se adauga foarte putina si piperul macinat.
Se pune deopparte vasul cu carne pentru racire. Dupa ce s-a racit carnea prajita se taie in cuburi mai mici si se amesteca cu toate produsele taiate inainte. Aveti in vedere, ca ciupercile isi au sarea lor, deoarece sunt marinate, si cascavalul la fel. deaceia va recomand sa nu adaugati sare in produse, dar daca va place gustul mai sarat si mai piparat - adaugati la preferinta.
Pe un fund de lemn se aseaza folia de aluminiu, uns cu putin ulei, peurma praporul la marimea dorita , si se repartizeaza implutura. Se ruleaza implutura in prapor si se formeaza cirnaciori .Se invelesc in folia de aluminiu - nu strins tare, si se suceste bine la capete . Se coc la gratar timp de 10 minute inveliti, se dezvelesc si se rumenesc la foc mai mare pt cite minute.
Deasemenea se pot coace in cuptorul incins la 200 C timp de 10 minute. prima data inveliti si peurma dezveliti. Nu se prajesc -numai se coc- pentru ca contin cascaval si el poate curge.