MINITARTA CU FRUCTE

Ingrediente :

  • Pentru aluat
  • 300 gr. faina
  • 200 gr unt sau margarina cu grasime inalta 100 gr de zahar pudra
  • 2 oua
  • sare putina
  • vanilina
  • forme pentru cosulete mici

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci.intr-un vas se amesteca cu o lindura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se amesteca bine timp de 2-3 minute si se string bine intr.-un aluat ( nu se framinta bine ca un aluat obisnuit).
Dupa aceeia se inveleste bine aluatul intr.-o celofana si se pune in frigider pe vre-o 2-3 ore .
In acest timp se prepara crema pentru cosulete si fructele .*

Se sócate aluatul odixnit din frigidez si se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucatica de aluat se apasa bine intre palme si se pune in cosuletele ( formele pt copt) . Aceste cosulete un se ung cu nimic in prealabil, deoarece aluatul are deajuns grasime .

Se repartizeaza bine aluatul cu minele in cosulete si ramasitele se dau deoparte. Cu furculita se face niste gauri la fundul fiecarul cosulet , si se adauga fasole uscate pt c asa-si mentina forma cosuletul. Se coc in cuptorul incins pina la temperatura de 180 grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca vre-o 5 minute in formele care sau copt si dupa aceea se scot cu mare atentie din forme.

Cosuletele se racesc bine, se imple fiecare din ele cu crema preparata , se orneaza cu fructe si se servesc imediat la masa.

*
Pentru crema
0.5 l de lapte 4 oua 150 gr de zahar
2 linguri cu faina 150 gr de unt
vanilina
o lingura de suc de lamie

Se fierbe laptele , se raceste putin . Intr-un vas aparte se bat ouale cu zaharul , se adauga faina, si undeva 1 pahar de lapte . Se amesteca bine si se toarna in laptele caldut.

Se pune la un foc mic , ca sa fearba , dar Va atrag atentia, ca acesta crema se amesteca mereu cu o lingura de lemn, trebuie sa aveti rabdare. Dupa 12-14 crema incepe treptat sa se ingroasa, sise mai amesteca inca 2 minute minutios crema, in acest timp observam ca crema se ingroasa inca mai mult.
Se scoate vasul de pe foc si se amesteca inca vre-o 3 minute bine . In crema calduta se adauga untul, vanilina si sucul de lamie si se bat bine cu mixerul . Se acopera bine si se lasa la racit in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...