RULADA DIN CARNE DE VITA


Doresc sa va arat , cum sa "modelati "gustos si frumos o rulada din carne de vita . In ce mod s-o preparati , ca rulada sa nu se desfaca , atunci , cind va fi taiata si aranjata pe platou? Daca o sa va staruiti sa indepliniti toti pasii , care vor fi descrisi mai jos , atunci va garantez, ca veti reusi cu mare succes. Acesta rulada este un aperetiv , care v-a infrumuseta orice masa de sarbatoare si are un gust deosebit , deoarece este impluta cu pruna uscata ,care in prealabil este marinata in coniac si imbibata cu nuca.

Ingrediente:
 • 450 gr de carne de vita ( antrecot)  
 • 60-80 gr de carne tocata de vita  
 • 60 gr de cascaval olandez  
 • 10 prune  
 • 5 nuci  
 • 20 gr de coniac 
 • 20 gr de jelatina
 • tifon
 • hirtie de aluminiu
 • piper negru macinat
 • sareMod de preparare :
 Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul.

Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor uscate, care le veti cumpara. E necesar, ca pruna sa fie dulce , fara miros de fum .Se scot simburii din prune si se inlocuiesc cu jumatati de miez de nuca . Prunele se pun la inmuiat ( marinat) intr-o solutie din 50 gr de apa calduta amestecata cu putin zahar si coniac, pentru ca pruna sa-si imbibe o aroma placuta a coniacului. Se marineaza cam 2 ore. Daca prunele sunt foarte uscate, atunci ,in prealabil, se pun la umflat , inmuiat in apa calduta prunele uscate pe vreo ora,. Dupa ce s-au marit , se scot toti simburii si se procedeaza cum am descris mai sus.
Pe un fund de lemn se pune bucata de carne si cu un cutit ascutit se face o taietura dealungul carnii , de parca ati dori sa o impartiti in 2 jumatati, dar nu o taiati pina la capat , se lasa cam un 1 cm de grosime netaiat. Se deschide bucata de carne ca o carte. Mai departe , cu ajutorului cutitului se desface ( se taie) o parte de carne in directia laterala si ea devine mai subtire.

In acelas mod se procedeaza cu cealata jumatate de carne. In sfirsit bucata de carne este deschisa ca o carte. Se bate bine carnea cu un ciocan de lemn. Se sareaza , se pipereaza pe ambele parti.
 Se amesteca bine carne tocata cu cuburile de cascaval ( nu dat prin razatoare).La preferinta se adauga in carnea de tocat si un catel de usturoi pisat bine.
Tocatura se repartizeaza pe o suprafata de 2/3 din carnea batuta si se bate bine si mai de multe ori deasupra cu mina peste tot , pentru ca carnea tocata si cascavalul sa se imbibe bine in bucata de carne, care va fi rulata.Urmariti in foto. Este o conditie obligatorie. Oua nu se adauga , pentru ca rolul de inchegare il are anume cascavalul.


Se repartizeaza dealungul prunele scurse de marinada si uscate.
Se unge cu miina sau cu o pensula pe toata suprafata cu putina jelatina inmuiata.

Se inroleaza foarte strins carnea cu implutura. Se ia o bucata de tifon , unsa bine cu ulei ci se stringe , se inveleste bine rulada . Va recomand , sa folositi anume , tifonul, nu hirtie de copt, sau aluminiu. Tifonul ii tine bine forma ruladei in timpul coacerii la cuptor.Am incercat diferite metode , dar cea mai reusiita este- metoda de invelire cu tifon.

 Dupa aceia se inveleste in hirtie de aluminiu sau de copt si se pune sub un pres greu timp de 2-4 ore. Se coace la cuptor pe o tava unsa cu ulei si se toarna putina apa, timp de o ora la temperatura initiala 200C, dupa 15 minute- la 170 C .
Sau se fierbe rulada intr-un vas cu apa si diferite mirodenii la un foc mijlociu timp de 40 min -o ora . Totul depinde de calitatea carnii.
Se dezbraca rulda de tifon si hirtie in stare ferbinete, dar cu mare atentie, ca e posibil, sa fie lipit bine tifonul in locurile , unde a iesit cascavalul si atunci se rupe.

Rulada se inveleste in hirtie curata sau tifon curat si se pastreaza sub un pres pe toata noaptea. Rulada ramasa se pastreaza in congelator fara nici oschimbare a gustului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...