FRIGARUI DIN CARNE DE PORC




 Ingrediente :
  • 4 kg de carne de porc sau vita
  • 250 gr de mayonesa clasica ( I metoda)
  • 4 lingurite de zahar sau 2 lingurite de miere de albina ( II metoda)
  • Sare,
  • Piper negru
Modul de preparare:
Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati cu partile egale de 4-5 cm . Carnea se marineaza dupa 2 metode :

 

 Prima metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Peurma se toarna mayonesa ( e de dorit Provansal) in carne si se amesteca minutios. Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore( se poate si mai mult timp) , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine, pentru bucatile de carne sa prinda la inceput o pojgita de jur imprejur , ca sa nu-si pearda sucul ei.
Eu nu adaug alte condimente otet sau vin . Dupa aceasta metoda de preparare a frigaruilor carnea isi pastreaza gustul ei natural . Tot timpul mi-ai reusit foarte bine si toti oaspetii intreaba , dar cum i-ai marinat sa sunt atita de gustosi …

  
A doua metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Se prepara marinada in urmatorul fel : Se adauga intrun pahar ( 200 gr) de apa fiarta racita 2 lingurite de zahar ( fara virf) sau 1 lingurita de miere de albina si se amesteca bine. Acest sirop se foloseste pentru 2 kg de carne, la 4 kg de carne trebuie sa preparam siropul din 2 pahare de apa.

 

 Peurma se toarna siropul in carne si se amesteca bine cu miina . Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine.
Daca preparati frigarui din carne de vita va recomand sa adaugati si 2-3 linguri de ulei in marinada, deaorece , carnea este mai uscata decit cea de porc.

  
Va doresc succese si POFTA BUNA.

Un comentariu:

  1. Anishoara, desi nu ai dat nici un semn de foarte mult timp, am blogul tau la favorite si sper mereu ca vei reveni, pentru ca pozele si retetele tale sunt deosebite. Ai un mic premiu virtual pe blogul meu. Lilia

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...