RULADA DIN CARNE DE PORC cu busuioc



Doresc sa va arat , cum sa "modelati "gustos si frumos o rulada din carne de porc cu ciuperci marinate.  In ce mod s-o preparati , ca rulada sa nu se desfaca , atunci , cind va fi taiata si aranjata pe platou? Daca o sa va staruiti sa indepliniti toti pasii , care vor fi descrisi mai jos , atunci va garantez, ca veti reusi cu mare succes. Acesta rulada este o gustare delicioasa  , care v-a infrumuseta orice masa de sarbatoare si are un gust deosebit , deoarece este impluta cu ciuperci marinate si omleta . Daca veti invata sa modelati toate trei rulade : din carne de vita, de porc, si de gaina veti avea  la masa de sarbatoare un platou asortat cu rulade care are un efect deosebit .


Ingrediente:
  • 450 gr antrecot de porc
  • un borcan mic de ciuperci marinate
  • 60 gr de cascaval dat prin razatoare
  • 1 ou
  • o lingurita  de faina,
  • o lingura de maioneza 
  • sare 
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • tifon
  • hirtie de aluminiu 
  • morcov sau o bucate de ardei dulce
  • 20 gr de jelatina

Ve rog foarte mult sa urmariti fotografiile , pentru ca este aratat pas cu pas - prepararea acestei rulade.


 Modul de preparare:

Se cumpara o bucata de carne de porc -din partea antrecotului..
Se pune jelatina la inmuiat cu 40 ml de apa fearta rece .

Se prepara o omleta din un ou + o lingura de maionesa, + o lingurita de faina , putin piper negru macinat . Totul se amesteca bine intr-un bol si se coace pe tigaia incalzita prealabil timp de 3-4 minute. O lasam sa se raceasca.

Ciupercutele le scurgem de zeama si le taiem in 2 parti.
Pe un fund de lemn se pune bucata de carne si cu un cutit ascutit se face o taietura dealungul carnii , de parca ati dori sa o impartiti in 2 jumatati, dar nu o taiati pina la capat , se lasa cam un 1 cm de grosime netaiat.


 Se deschide bucata de carne ca o carte. Mai departe , cu ajutorului cutitului se desface ( se taie) o parte de carne in directia laterala si ea devine mai subtire.


 In acelas mod se procedeaza cu cealata jumatate de carne. In sfirsit bucata de carne este deschisa ca o carte. Se bate bine carnea cu un ciocan de lemn. Se sareaza , se pipereaza pe ambele parti



 Se presara abundent busuiocul pentru ca in taiaetura el accentueaza o linie frumosa a ruladei, si pentru ca ii da un miros si gust deosebit carnii. La dorinta , folositi si alte condimete pentru carnea de porc. Totoadata ungeti toata suprafata cu  putina jelatina inmuiata cu ajutorul unei pensule sau cu miina. 


 Taiati o parte mai mare din omleta obtinuta si o aranjati pe bucata de carne batuta. Deasupra repartizati cascavalul dat prin razatoare si aranjati ciupercutele taiate in lung. Alaturi de ciupercuti, puteti adauga gfelii lungi taiate din morcov sau ardei rosu dulce pentru ca sa-i dea o nota mai frumoasa in taiaetura ruladei- nemaizicind de gust.  



 Se inroleaza foarte strins carnea cu implutura. Se ia o bucata de tifon , unsa bine cu ulei ci se stringe , se inveleste bine rulada . Va recomand , sa folositi anume , tifonul, nu hirtie de copt, sau aluminiu. Tifonul ii tine bine forma ruladei in timpul coacerii la cuptor.Am incercat diferite metode , dar cea mai reusiita este- metoda de invelire cu tifon.







Dupa aceia se inveleste in hirtie de aluminiu sau de copt si se pune sub un pres greu timp de 2-4 ore. Se coace la cuptor pe o tava unsa cu ulei si se toarna putina apa, timp de o ora la temperatura initiala 200C, dupa 15 minute- la 170 C .
Sau se fierbe rulada intr-un vas cu apa si diferite mirodenii la un foc mijlociu timp de 40 min -o ora . Totul depinde de calitatea carnii.
Se dezbraca rulada de tifon si hirtie in stare ferbinete, dar cu mare atentie, ca e posibil, sa fie lipit bine tifonul in locurile , unde a iesit cascavalul si atunci se rupe.

Rulada se inveleste in hirtie curata sau tifon curat si se pastreaza sub un pres pe toata noaptea. Rulada ramasa se pastreaza in congelator fara nici oschimbare a gustului




 
Sau se fierbe rulada intr-un vas cu apa si diferite mirodenii la un foc mijlociu timp de 40 min -o ora . Totul depinde de calitatea carnii.
Se dezbraca rulda de tifon si hirtie in stare ferbinete, dar cu mare atentie, ca e posibil, sa fie lipit bine tifonul in locurile , unde a iesit cascavalul si atunci se rupe.

Rulada se inveleste in hirtie curata sau tifon curat si se pastreaza sub un pres pe toata noaptea. Rulada ramasa se pastreaza in congelator fara nici oschimbare a gustului



Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...