O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce
Ingrediente :
napolitane de forma rotunda- 2 oua
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita de gris inmuiat
- zahar ,
- vanilie
- visina
- ulei
Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar si vanile.
Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.
Se rostogolesc pe amindoua parti in faina, peurma in ou batut si se prajesc foarte repede pe o parte si alta in uleiul incins. Cind se pun placintelele la prajit , focul se da mai incet. Se prajesc in timp de 4-5 minute.
La fel se procedeaza cu implutura de visina. Se scurge bine visina de sucul ei, se adauga putin zahar , daca este necesar. Se ung 2 felii de napolitana intre ele cu putin ou ca sa se lipeasca bine, la fel se ung alte 2 foi de napolitane intre ele . Intre aceste foi de napolitane lipite , se adauga visina, sa rostogolesc prin faina, apoi prin ou, din nou faina, apoi ou , si se prajesc la fel timp de 4-5 minute.
Dupa dorinta, se presara cu zahar pudra , sau zahar tos placintele fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu