PARJOALE DELICIOASE





Ingrediente :

0.5 kg de carte tocata din vita cu porc
150 gr de pine uscata
80 ml laptee
2 oua
Putina sare
Piper negru macinat
Putin marar uscat
100 gr de ciuperci
80 gr de cascaval dat prin razatoare
ulei


Mod de preparare :

Carnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare .
Paine uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si mararaul. Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita .

Toata masa se amesteca bine si incepem sa batem foarte bine si foarte mult cu palmele in compozitia de carne tocata, pina primim o masa uniforma. Se vede in taietura pe foto.
In timpul cind batem bine masa de carne, mainele le ungem, din cind in cind, cu ulei.

Vasul cu masa tocata il lasam sa se odixneasca cca 30 minute in frigider.
Dupa aceia rupem cite o bucata cam de 100-130 gr , atent, din masa de carne tocata si formam niste bilute, ca apoi cind le turtim intre palme sa primim
parjpoale de forma rotunda, cu inaltimea de 2 cm . Toate parjoalele formate le aranjam pe un fund de lemn sau de plastic , uns cu ulei, si le lasam , undeva 30 minute.

Intre timp incalzim cuptorul pina la temperatura de 200 C.

Aranjam parjoalele pe o tava de la cuptor si le coacem in cuptor 10 minute, le scoatem din cuptor , adaugam ciupercutele marinate sau coapte amestecate cu jumatate din cascavalul ras, presuram restul de cascaval deasupra lor si le mai coacem in cuptor 7 minute.

Parjoalele se primesc foarte suculente si gustoase deaceia si le-am pus denumirea de parjoale delicioase. Sint la fel de gustoase si calde, si reci.

2 comentarii:

  1. foarte apetisante aceste pirjoale, si la sigur de efect pe masa de sarbatoare, voi nota reteta pentru sarbatori. Felicitari pentru minunatul blog si succese in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc de apreciere, si sper sati placu si gustul lor, cand le vei prepara.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...