RULADA AURIE


Pentru prepararea aceastei rulade avem nevoie sa facem un aluat ca pentru clatite din urmatoarele ingrediente :



Ingrediente :
  • 6 oua
  • 250 grame de unt topit
  • un pahar (250) de faina alba
  • 350 ml lapte caldut
  • sare, piper negru (dupa gust)
  • hirtie pt copt
pentru implutura
brinza de vaci amestecata cu putin cascaval ras 400 gr
marar proaspat ( dupa gust)
Mod de preparare:
Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade.
Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele, pina cind se obtine o compozitie omogena.
Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau untura .
Turnam compozitia obtinuta si o punem la cuptor sa se coaca timp de 20 minute
Compozitia se ridica putin la suprafata si trebuie sa capete o culoare maronie pe deasupra.
Pina coacem la cuptor , amestecam bine cascavalul ras cu brinza de vaci si putina sare.
Rasturnam pe un prosop de in umed omleta de oua si dezlipim incetisor hirtia de copt, repartizam implutura si o infasuram cu ajutorul prosopului cu mare atentie deoarece rulada este foarte frageda. O lasam sa se raceasca bine. Se taie cu un citit bine ascutit pentru ca este foarte frageda si foarte gustoasa.

7 comentarii:

  1. am facut si eu aceasta rulada e foarte foarte buna, a disparut cat ai clipi. Felicitari Anisoara ai niste retete minunate. am facut si gustarea festiva cu cascaval la fel un mare succes, ce sa mai ai niste retete minunate. Pupici si o zi cat mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Naty , draga mea, iti multumesc de incredere . Mie dac nu-mi place ceva la gust, si daca macar cineva din cine mananca a spus, ca gustul este asa si asa , atunci nu expun receta, pana nu ating acel punct culminant , care sa aduca satisfactie la toti. La multi ani draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anisoara draga, spune-mi te rog, cam ce dimensiuni sa aiba tava de copt pentru compozitia indicata de tine? Iti multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, este marimea unei tave de la aragaz cu 4 ochiuri, deatata si nu am indicat insusi marimea ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult de raspuns, Anisoara! La tava de aragaz m-am gandit si eu, dar m-am temut ca daca pun compozitia in tava aceea, blatul ruladei va fi mai subtire. Dar acum vad ingredientele, ca din toate iese destula compozitie cat sa incapa in tava de aragaz. Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos blogul , te-am descoperit prin intermediul concursului de pe gustos. Imi plac mult retetele si prezentarile :)

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau si eu sa intreb aceasta rulada se poate face si cu alta umplutura, in special cea dulce,va rog frumos daca se pot da detalii mai multe,ca tare imi este poftade rulada dulce, merci frumos ca existati draga doamna, sunt departe de casa, dar retele dvstra imi amintesc de bucatele mamei, de tara. gustul bucatelor moldovenesti nul voi uita

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...