Clatite impaturite cu ciuperci


 

O metoda interesanta de preparare si servire clatitelor la masa . Pe blog sunt expuse 3 recete de
preparare a lor  si vor urma alte recete . Ramane numai sa decideti ,ce fel de clatite doriti sa preparati si cu ce umplutura , vreti sa o servit la masa . Telul meu sa va descriu aceasta metoda , care se prepara foarte usor. 
Recetele le gasiti AICI  sau AICI sau AICI


Ingrediente :
aluat  pentru 10 clatite
ciuperci proaspete - 200 gr.
oua - 3 buc
ceapa- 0.5 buc
mozarela sau cascaval -  100 gr
marar 
ulei
sare 
piper macinat



 
Mod de preprare :

Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. 
Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se da prin razatoare cu gauri mai mari.
Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga sare si marar. Se raceste . Se adauga ouale curartite si maruntite cu o furculita, deoarece galbenusul  mai este molcut dupa fierbere . Cascavalul sau mozarela se amesteca cu ciupercile.

Aparte se prepara aluatul de clatite . Acum voi descrie sungura metoda , care o vedeti in poza. 
Tigaia se incalzeste bine. Se toarna putin ulei si sa da focul putin mai mult decat mijlociu. Se coace 1-2 clatite , ca sa fiti convinsa ,ca va iese bine clatitele .  
Bine - incepem. E necesar sa aveti bine organizat locul de munca deoarece totul trebuie sa fie indeplinit foarte repede, ADICA - in partea dreapta a tigaii se va fie aluatul pregatit pentru clatite. In partea stanga sa va fie pregatita implutura racita. Pe tigaie se  toarna putin ulei,se misca tigaia , ca uleiul sa se imprastie peste tot diametrul ei, si restul se varsa intr-un vas mic. Mai departe cu polonicul se toarna aluatul , si el incepe repede sa se coaca .DEACEIA REPEDE PRESARATI IMPLUTURA PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CLATITEI SI CU O LINGURA DE LEMN PLATA ACOPERITI IMPLUTURA CU CEALALTA JUMATATE DE CLATITA. CU  MAINA TRECETI ATENT PESTE MARGINELE CLATITEI SUPRAPUSE SI LIPITI ALUATUL. ADICA VETI PRIMI O CLATITA PUSA IN 2 JUMATATI SI LIPITA LA MARGINILE EI.  Dupa aceia se i-a clatita de pe tigaie cu o lingura lata si se pune cu atentie pe platou. Asa procedam cu tot aluatul si implutura  pentru clatite.Atentie - implutura e necesara sa fie presarata si imprastiata  ( usurel ) pe jumatate suprafetei  clatitei. Sa nu puneti multa implutura si sa o intindeti cu furculita, deoarece aveti pericol , ca se va rupe aluatul.  Puteti folosi implutura din branza cu cascaval  ras, din piureu de cartofi , dar sa presarati implutura si sa fie rece.  Se servesc la masa cu diferite sosuri albe sau iaurt acoperite  deasupra lor.


l





3 comentarii:

  1. Geta sunt bucuroasa, ca ti-au plecut. O duminica placuta. Cu drag, Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur de astfel de maiestri... Si nu numai, dar si cu suflet atit d mare, caci isi impartaseste maiestria cu toti si, nevrind sa poti si tu ceva de acest gen, te face sa-ti si placa chiar. Va multumim!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...