Ingrediente :
- 2 pesti Crap
- 2 rosii mari
- un ardei dulce
- o ceapa mijlocie
- 3 catei de usturoi
- o lingurita de marar uscat
- o lingurita de busuioc
- patrunjel proaspat
- ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
- o lingura de otet
- o lingura de suc de lamaie
Mod de preparare :
Pestii se curata de solzi si se spala bine. Se pune pe un servetel de buctarie sa-si traga toata umezeala. Se prepara o marinada din 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de suc de lamaie, o lingurita de marar uscat, lingurita de busuioc, si patrunjel proaspat , o lingurita de sare. Totul se amesteca bine si se ung amandoi pesti pe toate partile si inauntrul lor. Pestii se pun tintr-un saculet de plastic si se marineaza la frigider timp de 3-4 ore.
O tigaie de otel se incinge bine cu ulei si se prajesc pestii pe ambele parti timp de 3-4 minute fiecare parte .
In acest timp , cand se prajesc pestii preparam SARAMURA:
Se prajeste ( se undeaza putin) intr-o tigaie o ceapa si cu un ardei dulce taiat solzisori timp de 4 minute- nu mai mult.
Intre timp se da prin razatoare o rosie mare , coaja se arunca..( aceasta se face , pentru ca sa primim mai mult suc in saramura). Iar cealalata rosie se taie cuburele. In farfurie cu rosii si adauga prajitura din tigaie din ardei si ceapa cu tot uleiul . Se adauga usturoiul pisat cu sare si o lingurita de suc de lamaie sau de otet alb de masa. Totul se amesteca.
Pestele prajit se serveste la masa cu acesta saramura preparata , care si-a pastrat toate vitaminele si se asociaza foarte mult la gust cu acest peste. Prepararea acestei mancari este maxim 15- 20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu