PAPANASI DIN CARNE DE VITA



Aceasta receta eu o propun pentru masa festiva . Este o mincare foarte usor si repede de preparat. Se poate inlocui carnea de vitel cu acea de porc, sau piept de gaina, dar cea mai reusita combinatie a gustului este totusi din carnea de vitel.

Ingrediente:
  • 200 gr de carne de vitel
  • 1 morcov mare
  • 3 cateide usturoi
  • 2 linguri de faina
  • un ou
  • ulei
  • sare
  • piper negru
  • 0.5 ceapa mijlocie
Mod de preparare:
Pentru acesta receta e necesar sa cumparati o bucata de carne din muschi de vitel. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.
Se curata usturoiul de coaja, se piseaza bine , se adauga putina sare , si
lingura de apa , se amesteca bine. Usturoiul se va folosi pentru carnea de vitel.

Pe un fund de lemn se bate cu ciocanul carnea de vitel, se pipareaza si se unge pe toata suprafata cu usturoiul pisat. Se inveleste cu o pelicula pentru bucatarie si se lasa putin la marinat.

In acest timp se prajeste pe tigaie ceapa taiata marunt, se adauga morcovul dat prin razatoare si se prajesc impreuna la un foc mijlociu. . Se racesc putin.Se adauga in morcov putin piper negru .

Se scoate pelicula si se adauga dealungul batutei morcovul ( vezi foto ) . Prima parte de carne cu morcovul repartizat pe ea se ruleaza si se taie rulada in parti egale cca 5 cm lungimea. Se procedeaza cu cealalta parte de carne la fel., adica ca sa intelegeti bucata aceasta, care o vedeti in fotografie, are lungimea de 40 cm pe 14 cm . Ea a fost taiata in jumatate dealungul ei .S-a rulad o jumatate, peurma cealalta sau taiat papanasii si in final s-a primit 12 papanasi.


Intr-o farfurie se toarma faina, si se rostogoleste fiecare papanasi in faina, se lasa pe vre-o 10 minute sa se imbibe faina bine in ei.

Se mai rostogolesc inca odata prin faina, peurma , prin oul batut cu furculita intr-o farfurie, si se prajesc in tigaia incalzita la un foc mare , dar in momentul cind ii puneti la prajit , focul se micsoreaza pina mai putin de mijlociu. In momentul, cind se pun la prajit , indata dupa 20 de secunde se intorc papanasii pe cealalta parte , si tot asa, pina se prinde o pojghita de ou in jurul lor. Se mai prajesc inca vre-10 minute, din cind in cind intorcindu-i cu furculita.

Se servesc la masa festiva pe platou asortat cu pirjoale festive, batute si infrumusetate cu verdeata.

Daca vedeti ca carnea este mai batrina , dupa ce o bateti bine pe ambele parti cu ciocanul de lemn o sarati putin, piparati si o puneti in straturi pe o farfurie, turnind lapte crud intre bucatile de carne. Laptele inmoaie carnea, o face mai fina .

Carnea batuta cu laptele se lasa la rece cel putin 2 ore. Carnea imbiba laptele in ea . Restul de lapte il stergeti cu un servetel de hirtie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...