RULADA DE CIOCOLATA , reteta de baza -pas cu pas

 Rulada aceasta am pozat-o pentru acele gospodine tinerele, care mai stau la indoiala - 
SA O PREPARE SAU NU ?  
Doresc sa va incurajez si sa va spun, ca nimic mai usor , mai repede si cu un rezultat excelent nu veti primi.
Deoarece retete de rulade sicreme sunt o sumedenie pe internet , nu am dorit sa o expun, dar la cerinta cititorilor o expun. Vreau sa va spun din start , ca eu am marit cantitatea de produse, deoarece , aveam in gand sa fac ceva mai mult decat o  rulada si deaceea a iesit la blat mai grosuta . 
asa ca sa aveti in vedere aceasta. Si ca sa va incurajez mai mult , in cel mai rau caz, presupunem ca s-a uscat blatul- atunci puteti sa taiati blatul in fasii de o latime egala , sa-l insiropati si sa le ungeti cu crema , sau dulceata si oricum o sa iesiti din situatie, deoarece , prajitura este foarte finuta si gustoasa. dar daca o sa urmariti toti pasii, care o sa vii descriu aici- stiu ca o sa ramaneti indragostite de aceasta rulada , si ea isi va ocupa locul ei de cinste- " cea mai preferata".

Ingredientele :
6 oua
6 linguri ( cu varf) de faina, 
6 linguri de zahar 
3 linguri de ulei fara miros 
un pic de sare 
2 linguri de cacao  sau fara
1 pliculet de praf de copt 
arome la dorinta  - vanilie, rom, esenta de vanilie, suc de lamaie 
hartie pentru copt ( pergament) unsa cu putin ulei 
tava de la cuptor de aragaz cu 4 ochiuri

Pentru crema data :
500 ml de frisca 35.1 %
150 gr de ciocolata neagra
150 gr de zahar
un pliculet de zahar vanilat
o parte din creama am folosit la rulada, cealalata am pus-o in congelator 
si am primit o inghetata de ciocolata foarte gustoasa



Mod de preparare :

Se despart albusurile reci  de galbenusuri si se impart in 2 vase aparte. In vasul cu albus se adauga un picusor de sare si se bat  cu mixerul albusurile , pana la spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate cu albusurile  pana se topeste zaharul, si compozitia primita devine lucioasa .


Aparte , in vasul,  unde sunt galbenusurile , se adauga aroma preferata, uleiul si se amesteca bine. Se adauga  compozitia din galbenusuri la albusuri cu lingura , treptat si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus , numai intr-o parte , pentru ca sa nu se aseze albusurile. Peurma treptat adaugati faina, care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao ( daca dorit sa o preparati cu cacao) si tot asa prelungiti sa amestecati cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toata masa pentru rulada.

Aranjati hartia de copt pe tava si turnati masa de aluat , atent,  pe tava de copt.  O nivelati cu o spatula, sa fie cat mai neteda . Se coace in cuptorul incins  ( in mijlocul cuptorului) la 180C timp ,de 15 minute
( nu mai mult ) . dar pentru orice eventualitate , puteti sa faceti testul scobitorii dupa 12 minute. Daca da- scoateti tava.  


Scoatem din cuptor tava , si dezlipim hartia de copt - se dezlipeste foarte usor, atunci camd este fierbinte-calda. Daca aveti probleme cu dezlipitul- puneti blatul copt pe un servet umed. Dupa aceia o infasurati la loc cu tot cu hartie si o puneti sa se raceasca.
O ungeti cu crema sau dulceata dorita si o infasurati in forma de rulada. Dupa aceia  puteti sa serviti o rulada finuta, foarte gustoasa si pufoasa.



8 comentarii:

  1. Foarte frumos a iesit rulada si sunt sigura ca este si delicioasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. dar receta unde e ca nu o gasesc si vreau neaparat sa fac aceasta rulada

    RăspundețiȘtergere
  3. da intradevar e delicoasa , numai ca am marit cantittea de ingrediente, pentru a primi o rulada mai grosuta. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Anisoara, rulada arata extraordinar dar eu nu prea ma inteleg cu ciocolata. Imi place la nebunie rulada cu crema de halva. Va rog frumos, postati reteta daca o cunoasteti, voi fi tare fericita. Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e foarte simplu-inlocuiti ciocolata cu halva

      Ștergere
    2. nu sunt de acord , crema de halva pentru rulada se face pe baza de branza cu halva ( gustul copilariei noastre ) sau pe baza de frishca si halva. Am sa postez aceasta reteta mai tarziu. Iti multumesc pentru mesaj draga anonim.

      Ștergere
  5. asa vrea si eu o reteta pentru aceasta rulada dar cu crema de halva.Va rugam!:)Defapt cred ca doar crema se prepara altfel,restul e la fel.Multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...