FRIPTURA LA GRATAR


 Cred ca nici nu este nevoie sa descriu prepararea  acestei fripturi, pentru ca ea te scapa din orice situatie , cand doresti CEVA repede si gustos.

Se incinge bine gratarul, sau tigaia-gratar cu foarte foarte putin ulei. Se frige , se prajeste,  pe o parte si alta ,bucatile de carne,  a cate 2-3 minute fiecare. In acest rastimp se sareaza , condimenteaza cu piper marunt,  cimbru sau marar uscat . 

Dupa ce s-a rumenit,  carnea se stropeste cu vin alb , usturoi pisat si putin suc de lamaie. Totul se prepara la un foc maxim. Veti avea foarte putin fum in casa , dar se merita efortul.
 
Se serveste alaturi de o salata din legume , si la preferinta cartofi prajiti.




3 comentarii:

  1. taaare imbietoare!:)
    anisoara,vreo reteta de "saleanka" stii,ma intreaba cineva care vrea una autentica.multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc Alison si iti spun un bunvenit. Am intrat la tine pe blog , dar ceva nu lucreaza. Cunosc supa numita SELEANCA , este o supa de origine ruseasca. Si se poate prepara in mai multe feluri: pe baza de mai multe carnuri, pe baza de ciuperci, pe baza de legume ( post) . Daca aveti putina rabdare, am sa ma starui intr-o saptamana sa o postez. Imi spui, daca nu - am sati scriu reteta la tine. Sa ai o zi buna . Cu drag, Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc,anisoara,astept.eu lucrez un pic la blog,am unele probleme...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...