CARTOFI CU MAZARE PE OMLETA

Va recomand niste idei simple si rapide din  legume:

1. Se face omleta din unu sau 2 oua , care se bat cu putina sare , si prajesc intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei, pe o parte si alta , timp de 2-3 minute. Putin se va umfla, dar peurma isi revine . Rasturnam omleta pe un platou plat.

2. Adaugam puint ulei si il incalzim bine, dar in acest timp, se taie cartofii fierti , in prealabil , in cuburi maricele. Se prajesc (3-4 minute)  in uleiul incins pe toate partile  la un foc mare, se sareaza, condimenteaza , putin marar uscat sau proaspat se adauga,  si se scot cu o lopatica lata cu gauri , pentru ca sa se scurga uleiul in tigaie . Cartofii prajiti se aranjeaza pe omleta. Se pot servi in asa fel la masa ,  alaturi de o salata din legume proaspete. Dar nu chetciup, maioneza, pentru ca ingrasa tare si nu e  sanatos. 



Se dezgeata mazarea  si spanacul , se scurg bine de apa lor .


3. Se prajeste ceapa , taiata cuburi pana se rumeneste putin. Se adauga mazarea si spanacul si se mai prajesc 3-4 minute. Se sareaza si se adauga un catel de usturoi zdrobit.  La masa se serveste cu o felie de lamaie .
Se poate servi in asa stare prajita.  E destul de gustoasa si satoasa. , alaturi de un peste , sau o bucata de carne la gratar.



sau daca doriti,- puteti sa faceti o combinatie cu cartofii, care au fost prajiti dupa fierbere lor, si deasupra se adauga mazarea cu spanacul.  Se serveste la masa cu 1!4 de lamaie taiata in felie , cu care se stropeste in timpul servirii. Este foarte sataoasa  aceasta combinatie de legume si nu necesita alta mancare alaturi, numai daca e osibil , serviti cu o bucatica de cascaval, sau branza de oi.  


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...