MULII IN FORMA DE SILICON


 Alta ideie de a servi clatitele la masa festiva sau  pentru ocazii speciale.  E necesar sa preparati 16 clatite pentru aceasta forma. Sa nu   ganditi , ca este foarte mult de lucru - cca  40 de minute . In momentul ,cand se coc clatitele , se poate , paralel,  sa le taiati si sa  inveliti cu implutura in degetele mici. 
Efectul si gustul  acestor clatite  este ceva extraordinar. Se mananca in 10 minute de pe masa. Va spun, ca nu dovediti sa va asezati la masa , deoarece oaspetii, deja , au mancat tot.
Sunt foarte finute , putin dulcii si aromate  la gust.

Ingrediente :
  • 16 clatite
  • 450 gr de branza de vaci, stoarsa bine
  • 2 oua
  • 50-70 gr de stafide
  • aroma de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • o lingurita de sare
  • pentru acoperirea muliilor 
  • 100 gr de unt molcut
  • 100 ml de frisca
  • 2 oua 
  • o lingura de zahar

numai ca e necesar , sa taiati clatitele in 3 parti , nu in patru , ca in receta sus indicata.



Se aranjeaza o clatita si se unge cu unt topit cu o pensula. Se prepara muliile din clatite , taiate in 3 parti si implutura din branza de vaci, care e necesar sa o amestecati foarte bine inainte de preparare. Muliile se umplu cu branza si se aranjeaza in forma de silicon in 2 randuri .Intre randuri se unge cu putin unt topit, 
pentru ca ele ,sa nu se lipeasca itnre ele. 

Dupa aceia ,  se bat 100 ml de frisca cu 2 oua si o lingura de zahar,  si se toarna in forma de silicon , pentru a acoperi golurile . Se acopera cu alte 2 clatite ramase si se da la cuptorul incalzit la 180C, 
timp de 35 de minute. 

Se scoate forma cu atentie din cuptor, se lasa sa se raceasca  putin,se inlatura acele 2 clatite deasupra lor,  se trece cu maina atent pe conturul formei, pentru  a desprinde de marginile ei . se rastoarna pe un platou. Se orneaza la dorinta. Eu am ornat cu cirese , cumparate din comert. Daca observati , ceva lichid imprejurul farfuriei este lichidul de la cirese.  Va recomand sa-i  preparati si veti vedea , 
ce deliciu sunt.
Pofta buna !




6 comentarii:

  1. Anisoara ai facut iarasi o delicatese...imi place mult ideea cu forma

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc naty. Nu este ultima ideie . te astept mereu cu usule deschise- Un pupic

    RăspundețiȘtergere
  3. ESTE FOARTE BUNA SI ARE GUSTATE CALITATE ...MULTUMIM CA AI FACUT IDEI
    POOP

    RăspundețiȘtergere
  4. anisoara te astept la mine pe blog sa-ti ridici premiul de creativitate

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniela , puile iti multumesc de invitatie, de aprecierea ta. Insa nu-mi permite timpul , acum sa expun pe blog altceva , decat ceeia ce , este pus in plan. Am un plan anumit, care e nevoie sa-l respect . Despre ce - vei intelege mai tarziu. Te pup. Esti o dragalasa.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...