CORONITA DIN CHIFTELUTE


Sunt sigura,  ca multe gospodine tinere au asteptat in ajunul sarbatorilor de iarna multe recete de sarbatori , expuse de mine.  Tine-ti minte zicala ceea , ca bine a spus-o ,cine a spus-o candva ,
"PORCUL NU SE INGRASA INAINTE DE CRACIUN ."
Prin acesta zicala  vreau sa accentuez, ca blogul meu este plin de recete festive , care sunt expuse cu  mult timp inainte  , pentru ca voi sa aveti de unde face alegerea , sa o preparati cu mult timp inainte de sarbatori , si sa decideti singure -este pe gustul si placul vostru sau nu. 
Aceasta o voi face si in continuare, voi expune recete pentru masa festiva, dar voi cu timpul preparatile si alegeti-va un meniu de sarbatori. 
Am o ideie , dar am sa o dezvolt putin mai tarziu, si am sa va  lamuresc niste reguli pentru alegerea si compunerea unui meniu special , pentru ocazii speciale.


O ideie interesanta , si destul de spectaculoasa la o masa festiva. Preparati chiftelute din carne tocata  dupa receta , care o preferati demult , sau dupa receta, care va fi expusa aici. 
Chiftelutele formate se  aranjeaza  in forma de coronita , se  coc la cuptor si peurma coronita  se poate umplea si aranja dupa dorinta voastra. Din start am vrut sa prepar aceste chiftelute cu ciuperci , prajite cu ceapa si usturo,. dar m-am oprtit. Am lasat acest gol sa-l umpleti singure , cu ce doriti.

Un moment , la care doresc sa atrag ATENTIA. Dupa ce s-a copt la cuptor , timp de 30 minute , coronita de chiftelute , se lasa un timp sa se raceasca putin , peurma se scot atent cu o spatula lata , cate trei chiftelute din coronita si se aranjeaza cu mare atentia pe platou. 
In asa mod, in trei , ele nu se desfac si se pot aranja cu usurinta , formand coronita la loc. 


Pentru masa de Sfintele Paste , puteti sa preparati aceasta coronita, sa o raciti, si sa o umpleti cu oua rosii.
Fiecare chifteluta se poate coace cu o surpriza inauntrul ei , si la masa va fi foarte amuzant pentru fiecare , care va gusta din ele.  

Pe blog am destule recete din carne tocata . E necesar sa alegeti, una la placul
vostru si sa o preparati in acest mod.


Un sfat mare pentru gospodinele tinere: Niciodata sa nu preparati recete noi in ajun de  sarbatori,  
E NECESAR SA FIE INCERCATE DIN TIMP .
Aceasta sa va fie o regula pentru toata viata. 



9 comentarii:

  1. Minunata idee......am retinut si cu siguranta o voi face si eu pentru ca arata excelent, ca de-altfel tot ceea ce faci tu.
    Te pup si iti doresc o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anisoara i-ti multumesc pentru vizita si ma bucur foarte mult ca ti-a placut ideea, pe viitor ma gandesc sa o dezvolt, cred ca am rezolvat problema cu comentariile poti sa intri te rog si sa vezi daca merge :D o zi minunata, pup dulce !

    RăspundețiȘtergere
  3. Original ati aranjat chiftelutele, imi place. Plus ca lasa loc si pentru imaginatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Anisoara sa stii ca blogul tau este un adevarat rai al gurmanzilor, plus ca ai intotdeauna idei originale si interesante, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Marioara , cu placere .Pupic.
    Gabitzule demult nu te-am auzit , ma bucur ca ti-a placut ideea. Te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  6. Anastasia, am reusit sa postezi. Ai tot ajutorul din parte mea. Zilele acestea miam implut capul cu bubulna ta. Ma gandesc , ce am putea face impreuna. Pentru ca vazand asa ceva alte fetite , o sa doreasca sa ajute si ele la randul lor pe mamice. Iti doresc succese in toate cele ce le-ai pus la cale . Un pupic

    RăspundețiȘtergere
  7. Svetlana,sper sa o realizez de curand, dar mai asteapta putin , ca voi posta inca o receta aparte, cum se lucreaza cu carnea tocata. Si sper sa descoperi unele momente noi pentru tine. Succese

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga anonima, sunt bucuroasa, ca ai descoperit si ai inteles esenta principala , pusa la baza acestui blog. Asta inseamna , ca nu numai ai privit pozele, dar si ai citit , din ceea , ce scriu eu, pentru ca in fiecare receta , se afla multe amanunte si secrete , care te face sa descoperi un gust si o ideie aparte, si diferit, de ceea , ce este scris in carti. Succese

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...