Chiftelute cu gust de peste

Chiftelute la tigaie, care se prepara foarte simplu si  repede si sunt destul de gustoase , pentru acei , care le place aroma pestelui. Adica vreau sa spun, ca nu sunt preparate din carne de peste, 
dar au gustul acel , de peste tocat . 

Ingrediente :

pentru chiftelute :
  • 1,5 pahar de orez 
  • o conserva din peste in ulei
  • o ceapa mijlocie
  • 4 catei de usturoi 
  • un ou
  • un pic de sare
  • piper negru macinat
  • 3 linguri de faina
pentu prepararea sosului :
  • o ceapa mare
  •  o lingura mare de faina
  • 2 linguri de pasta de rosii 
  • 2 morcovi
  • o jumatate de lingurita  de zahar 
  • 2 frunze de dafin
  • sare 
  • ulei


Mod de preparare:


Orezul se spala , se toarna 2 pahare de apa peste el si se fierbe timp de 10-14  minute , ca sa-l primiti foarte putin tarisor la gust. Orezul se clateste cu apa rece si toarna intr-un vas adanc . Peste el se adauga conserva de peste in ulei ( nu in tomate) , care a fost scursa, in prealabil , de ulei, oul, putina sare , piper negru macinat si usturoiul  pisat. Ceapa se marunteste si se prajeste , peurma se scurge de ulei si se adauga la tocatura.Totul se amesteca foarte bine , unde vom primi o tocatura .

Din aceasta tocatura se formeaza bilute de marime mijlocie  si se dau prin faina. Chiftelutele se prajesc in tigaia incinsa bine , timp de 2- 3 minute,  pentru ca sa-si primeasca forma.Se scot si se pun pe un platou in fata , nu se suprapun una peste alta.

Intre timp se prepara sosul :

Se pune tigaia la foc normal cu  putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se rumeneste putin ceapa si se adauga morcovul taiat cuburele ( nu dat prin razatoare ) , se prajeste timp de 2 minute.  Se adauga o lingura de faina si , amestecand intruna prajim pana se topeste faina in morcov cu ceapa.
Aparte amestecam pasta de tomate cu o lingura de apa si cu putin zahar.  Se toarna in tigaie si se prajeste timp de 3-4  minute la un foc domol. Se adauga sare putina , 1.5 de apa calduta , se amesteca bine si dam focul mai tare sa inceapa a fierbe sosul. Dupa 2 minute de fierbere a sosului se adauga chiftelutele si frunza de dafin. Totul se fierbe timp de 4-5 minute la un foc mai mic din momentul fierberii.   Se stinge focul si se pune un capac , Se lasa sa se marineze chiftelutele timp de 30 minute. Dupa aceia se servesc  la masa numai cu paine ,pentru ca gustul lor placut nu mai cere nimic alaturi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...