Voi propune mai multe recete , pentru gospodinele , care au putin timp , dar le place sa serveasca pe cei apropiati cu bucate gustoase.
Ingrediente :
- 500 gr de cartofi
- 2 ou
- o legatura
- o ceapa mica
- o lingura de ulei
- sare
- piper negru macinat
- 200 gr de ulei
Cartofii se spala si se fierb cu tot cu coaja timp de 20-30 de minute- depinde de ce fel de soi de cartofi veti prepara. Peste cartofii fierti se toarna apa rece si se curata de coaja . Se piseaza cu o furculita. Aparte in tigaie , prajiti ceapa taiata foarte marunt cu uleiul pana se rumeneste putin. Ceapa prajita , mararul spalat, si tocat se adauga in cartofii pisati si se amesteca foarte bine. Se racesc si se formeaza bilute rotunde in forma de chiftelute. Chiftelutele de cartofi se rostogolesc prin ouale batute cu furculita si se prajesc in uleiul incins ,timp de 2 minute .
Se servesc la masa cu un sos Beshamel cu spanac, alaturi de o felie de peste preparat la gratar sau peste pane.
Deasemenea aceste chiftelute de cartofi se pot servi la masa cu salam sau carnati de casa , taiati felioare si prajiti .
SOS BECHAMELI CU SPANAC
Daca trageti atentia , nu este o mare deosebire ca forma , intre chiftelutele de cartofi si
CHIFTELUTE ALBE , care se prepara deasemena intr-un timp foarte scurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu