O salata crocanta , aromata si delicioasa. Se poate prepara in cantitati mai mari si pastra
in frigider pana la o saptamaina .
Prepararea marinadei :
16 linguri de ulei
9 linguri de otet alb de masa , 6 %
3 linguri fara varf de miere de albina
sau 6 linguri de zahar
0 lingurita de sare sau dupa gust
4 frunze de dafin
4-6 catei de usturoi
10 boabe de piper aromat
marar si leustean (optional)
Este o cantitate suficienta pentru 500 grame de ardei rosu dulce si 500 gr de ciuperci .
Sau pentru o cantitate de 1 kg de legume .
Mod de preparare :
Ciupercile ( shampinion ) se spala , se curata , si se taie in marimea si forma dorita, se usuca de apa . Ele se prajesc in tigaia incinsa cu 10 linguri de ulei si 2 frunze de dafin si jumatate din sare , timp de 6-7 minute. ( nu mai mult). Ciupercile vor lasa putin lichid .Se toarna tot continutul intr-un vas adanc de sticla.
Ardeii se spala si se curata de seminte , se taie in felii si se prajesc in 6 linguri de ulei incins cu usturoiul taiat felii , 2 frunze de dafin, sare timp de 3-4 minute.Tot continutul se adauga in vasl cu ciuperci. Se toarna otetul si mierea de albina , condimente - boabe aromate, marar uscat , putina menta si se amesteca totul. Se pune la marinat pentru 3-4 ore intr-un vas acoperit cu capac.
Se poate prepara si in varianta cu ceapa - numai ceapa sa fie taiata in felii mari si prajita impreuna cu ardeiul -foarte putin, pentru ca sa-si paatreza ustul crocant .
Aceasta salata se serveste la mesele festive si se mananca foarte bine ,deoarece este foarte
usoara si placuta la gust. Nu mai servesc la masele festive salatele , preparate cu maioneza.
In combinatei cu un peste prajit este nemaipomenit de gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu