Desert " Ciocolata &Ciocolata"



O  idee  de aranjare  a desertului si alta de aranjare a bomboanelor din ciocolata.Aceiasi baza de crema, da poate fi folosita in 2 moduri -pentru desert-muss, sau pentru bomboane de ciocolata.




-->
 Ingredientele :
  
   9 galbenusuri
  250 gr de zahar
  125 ml de lapte sau 0.5 pahar
  O lingura mare de cafea solubila
  Sau 2 pliculete de cappuccino
  200 gr de unt
  10 gr de jelatina
  Putin rom
 
Clazura :
 150 gr de ciocolata de lapte
 60 ml de frisca, 30 -35 %
 30 gr de unt



Mod de preparare:
 
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fearta, rece intr-un pahar.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se primeste o compozitie spumoasa , de culoare alba. 

Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino).

Se amesteca bine ouale cu zaharul topit si cafeaua. Vasul mai mic se pune in vasul mai mare si  se pune la bain-marine ,timp de 15 minute. Se amesteca intr-una pana crema incepe sa se ingroase.   
Crema fearta se aduce la o temperatura calduta si  se mixeaza cu untul molcut si jumatate de lingurita de rom.
Gelatina inmuiata  se dizolva  in microunda pe 30 sec si se toarna in crema .  Totul se mixeaza pana primim o compozitie omogena. 

Crema primita se toarna prin forme si se pune la rece pentru o ora. Dupa aceia se rastoarna  din forme continutul pe farfurioare si se acopera cu glazura calduta, sau se decoreaza la preferinta cu ciocolata , dupa cum se vede in  poze.

Prepararea glazurei:
Ciocolata se faramiteaza in bucati ,se toarna frisca si se topeste la o temperatura mica la microunda timp de 40 secunde , se scoate vasul cu ciocolata si se amesteca foarte des , pana se topeste toata ciocolata in frisca, se adauga untul si se incorporeaza in ciocolata. Glazura se unge in stare calduta.




Prepararea bombitelor de ciocolata:

la crema fearta , rece descrisa  mai sus se adauga  100 gr de biscuti faramitati si 100 gr de nuci pisate ( optional), putin prajite, uscate , in prealabil. Se amesteca bine si pune la frigider pentru 1-2 ore, sa se intareasca . Se scoate din frigider si cu mainele se fac bombite de marimea, pe care o doriti, se tavalesc prin fulgi de ciocolata. Sau se aranjeaza toate bombitele pe un reshou , care este pus deasupra unui platou mare si plat. Se toarna glazura de ciocolata peste bombite si se presara cu fulgi de ciocolata , cumparate . Se lasa sa se intareasca glazura , dace e nevoie, se acopera cu glazura de ciocolata a 2a oara. Dupa ce s-a intarit ciocolata , se  aranjeaza  dupa gust.


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...