Gogosari marinati , umpluti cu legume


Acesti gososari sau ardei se pot prepara cu marinada din aceasta receta
sau voi descrie o alta marinada , pe care puteti sa o folositi si la marinarea gogosarilor fara implutura.

 

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri.

Pentru aceasta receta se aleg 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se `prin razatoare. Totul se prajeste in ulei. Se pune intr-o farfurie, se adauga 5 catei de usutroi taiati felioare si se sareaza foarte putin, deoarece sarea va fi prezenta in marinada.
" vinete mijlocii se taie in rotele , se sareaza si se lasa pentru 30 de minute , ca sa-i iasa sucul amarui. Se prajesc foarte putin in ulei incins pe o parte si alta .

se prepara MARINADA n 1  :
600  ml de apa
1 pahar de 250 gr de otet alb de 9%
2 linguri mari de zahar
2 linguri mari de sare 
piper aromat in boabe
frunza de dafin 
catei de usturoi , taiat in felii sau intregi



MARINADA N 2 :
1litru de apa 
1 pahar de ulei fara miros
1 pahar de otet alb , 9%
3 linguri de miere de albina
2 linguri de sare mascata
piper aromat in boabe
frunza de dafin 
catei de usturoi , taiat in felii sau intregi
condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare
condiment koritsa ( rusa) nu cunosc traducerea in romana


Marinada se pune la fiert si cand clocoteste se fierba gogosarii si ardeii timp de 4-5 minute. Se scurg, se scot din ceaunul cu marinada si se pun la racit. Fiecare gogosar se umple cu morcov si se acopera cu o felie prajita de vanata. Se aranjeaza in borcan , printre care se adauga screngute de telina ( optional). Se umple pana sus. Se toarna marinada - ochi  se pun capacele sterilizate si se streilizeaza intr-un vas cu apa , timp de 30 de minute, pana sucul din borcane va deveni limpede. Se trag capacele si se pun sub plapuma pentru 48 de ore cu fundul in sus.  

Mai departe nu va spun nimic. Pozele va descriu gustul nemaipomenit si aspectul acestor gogosari umpluti.


In recetele mele de marinare a gogosarilor  am descris 3 moduri de marinada. Se pot folosi oarecare din marinada dorita.  Eu prefer marinada din prima receta de sus - gogosari marinati in miere de albina. Asta marinada este gandit si cizelata de mine foarte multi ani si eu o prefer mai mult decat cele , care contin si apa.



receta de gogsari impluti cu varza. vezi gasi o alta metoda. deasemenea inlocuti morcovul cu varza murata , descrisa dupa receta aceasta , turnati marinada , care o doriti si sterilizati borcanele pana va fi sucul limpede., undeva 30 minute din momentul ferberii   In iarna cand veti deschide un borcan cu asa gogosari, va asigur , ca o sa dispara momentan.


4 comentarii:

  1. koritsa este coriandrul in romana

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar azi fac ...am toate ingredientele si cred ca or sa fie minunati...

    RăspundețiȘtergere
  3. KORITSA-NU ESTE CORIANDRU;CI SCORTISOARA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult , voi face rectificari.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...