Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.
Ingrediente
- 800 gr de carne de porc ( de la git, ceafa)
- 4 linguri de unt topit
- piper negru macinat
- sare
- ulei pt prajit
- tigaie cu resouri ( obligatoriu)
- pentru lezion
- 2 oua
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de lapte
- sare
- piper negru macinat
din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.
La prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.
Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent pe ambele parti prin lezion, si se prajesc in tigaia incinsa pe o parte si alta a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar. . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.
La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi.
Eu am preparat cartofi ca la tara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu