PIRJOALE A LA CHISINAU


Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.

Ingrediente
  • 800 gr de carne de porc ( de la git, ceafa)
  • 4 linguri de unt topit
  • piper negru macinat  
  • sare  
  • ulei pt prajit  
  • tigaie cu resouri ( obligatoriu)  
  • pentru lezion  
  • 2 oua  
  • 2 linguri de faina  
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • piper negru macinat
Mod de preparareCarnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si se aranjeaza pe un platou uns cu foarte putin ulei si se pun la frigider pentru 2 ore.

Se prepara lezionul :

din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.
La prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.
Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent pe ambele parti prin lezion, si se prajesc in tigaia incinsa pe o parte si alta a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar. . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.
La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi.
Eu am preparat cartofi ca la tara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...