GUSTARE DIN VINETE



Ingredientele:
  • 2 vinete
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 rosii
  • ulei pt prajit


1. Se spala bine vinele. Se taie felii dealungul vinetei de grosimea 5-8mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui.

2. Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie cu servetele de bucatarie.

3. Intr-o farfurie se bat cu furculita ouale. In alta farfurie se toarna faina. Tigaiea cu ulei se incalzeste bine.

4. Fiecare felie taiata se tavaleste prin faina , peurma prin ou, si se prajeste pina se rumeneste pe o parte si alta, timp de 5-7 minute.

5. Se lasa putin sa se raceasca si se unge fiecare felie cu maioneza amestecata cu usturoiul pisat. Se adauga cite o felie de rosie prospeta si se suprapune un capat peste celalalt.
Se procedeaza la fel cu toate feliele de vinata prajite.

6. Se aranjeaza pe farfurii si se orneaza cu flori taiate in forma de spirala din rosii si cu frunze de verdeata-marar sau patrunjel .

In alte cazuri , eu folosesc ca implutura - morcov marinat , sau cite o felie de cascaval .

5 comentarii:

  1. Noi acestei retete ii spunem: Limba soacrei :) ca e un amestec de gusturi.
    Ma bucur ca te-ai intors pe blog. Spor la bloguiala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Lilia! Iti multumesc foarte mult ca ai aparut in blogul meu "PRIMA". La intrebarea ta , pot sati raspund - ca "in popor" receta "LIMBA SOACREI" se spune la vinata prajita in ulei si marinata intr-un amestec iute din ardei rosu cu usturoi si piper iute det prin masina de tocat. Se poate conserva pe iarna in borcane sau se poate prepara pentru a fi servita recent la masa.
    Acesta receta este un mod de prepararea a vinetelor si se da la masa in calitate de arepetiv. Pe acest blog vor fi expuse o multime de recete interesante preparate din vinata.

    Raspunsul la a doua intrebare: Incetul cu incetul vor aparea recetele in limba rusa si traduse in romana . Acum la sarbatori mi-a aparut mai mult timp si ma voi starui sa traduc cit mai multe recete. Mi-as dori sa-mi gasesc pe cineva sa ma ajute la traducerea recetelor , pentru ca sunt peste 300 de recete vechi si multe noi. Sau macar sa ma ajute la corectarea greselilor in recetele in limba romana , doarece sunt increzuta ca nu ma expun asa cum trebuie. Iti multumesc si te astept in ospetie

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil nu mai e actual, dar daca mai aveti nevoie de o mana de ajutor la traducerea/redactarea textelor in romana, as putea sa va ajut. Ma puteti contacta pe e-mail: izbieta@gmail.com

    P.S. Aveti o colectie extraordinara de recete. E o sursa continua de inspiratie, mai ales pentru gospodinele tinere (vorbesc si-n numele prietenelor mele). Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaii draga mea ! a trecut un an , ca sa ma auda cineva , ca cer un ajutor. Este un cadou foarte mare de Craciun pentru mine.
    Am nevoie de el, dar e necesar , sa ma gandesc , la ce nivel acum am nevoie, pentru ca intr-un an am reusit sa traduc peste 200 de recete, si mi-am dezvoltat putin limbajul.
    Imi este mult mai usor sa vorbesc si sa scriu. Dar oricum e nevoie sa facem ceva frumos si sa fie scris gramatical, ca sa ramana o carte de recete EXTRAORDINARE- pentru , ca ele nu s-au terminat, suntem deabea la jumatate de cale . Multumesc , puiule. In timpul apropiat am sa te contactez , sa discutam . Sa ma eliberez putin. Cu drag , Anisoara p.s. spune-mi te rog , esti din Moldova ?

    Stiti, ma bucur foarte mult , ca ati simtit , ati vazut , ca accentul meu in recete este pentru gospodinele tinere. Pentru ca in ziua de azi , tot tineretul sta la calculatoare .

    Imi doresc foarte mult sa trezesc dorinta si atragerea lor, fata de bucatele, preparate in conditii de casa.
    Asta foarte mult pastreaza si consolideaza familia. E o fericire , cand poti sa faci ceva gustos si deosebit pentru cei dragi , cei apropiati ,sa vezi zambetele si sclipitul in ochii lor de placere si bucurie.

    Te pup.Iti multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, eu sunt din Moldova, doar ca actualmente locuiesc in Germania. Am descoperit blogul dvs. absolut intamplator, cautand pe net o poza cu mamaliga si costita..si am ramas cu ochii mari, cand am vazut ce tezaur aveti pe blog! Contactati-ma oricand, eu ma bucur sa pot contribui la perfectionarea acestui tezaur :)

    Cu urari de bine,
    Svetlana

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...