PLACINTELE RUFOASE " POALE,N BRAU "


 Pentru a prepara  placintele  rufoase  ,  cu branza si marar,  folosim 
ACEST ALUAT IN FOI,   
care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica. 

Nu e nevoie de  folosit aluat mai mult,  pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa.
Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm.
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in  sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.

 :) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului  si aceste placinte , scoase din cuptor .


Pentru aceasta cantitate de aluat avem nevoie de   ;
  •  1.5 kg  de branza de vaci 
  • 2 oua
  • sare dupa gust 
  • marar proaspat 
  • sau cozi de ceapa verde 
  • 1-2 oua pentru uns placintele
  • putin ulei pentru uns  tava de copt sau hartia de pergament



Dupa ce intindem aluatul  rece in cerc , adaugam implutura de branza  in jurul la 150 grame. Aceste placinte e necesar sa aiba implutura multa, si sa fie gustoasa, din branza de vaci  amestecata cu ou,sare si buruene. Este cea mai gustoasa combinatie pentru acest aluat . Nu folositi implutura de cartofi fierti  si prajiti cu ceapa, pentru ca e pericol sa se rupa  fundul placintei. Ideal este implutura din branza , sau multe multe buruiene proaspete, spanac, marar , cozi de ceapa verde amestecata cu ou crud. si sare .






Se coc la un cuptor bine incalzit la temperatura de 200-220 C,  pentru ca e nevoie sa se ridice in primele 5-7  minute  foitele de aluat , peurma scadem la 180 C. In total se coc placintele 15-20 de minute , in dependenta de cuptorul , care il folositi. Va zic, SPOR LA TREABA !  si va astept cu drag, sami spuneti , daca ati mai mancat placinte mai gustoase , ca acestea. :)


3 comentarii:

  1. Ce bunatate...trebuie sa ma pun pe cautat untura ca sa pot face reteta...

    RăspundeţiȘtergere
  2. sunt de acord Natalita. Sunt foarte gustoase si merita preparate.

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...