Dintr-un piept de gaina -600 grame am preparat PERISOARE ALBE
si DOUA RULADE CU CASCAVAL si mi-au mai ramas 2 fileuri , care le-am prajit in ou.
Pieptul se intoarce pe cealalta parte si se scot 2 mushiuleti, foarte finuti , care vor urma sa fie tavaliti prin faina si ou si prajiti la tigaie.
Dupa se inlatura mushciuletii se desparte pieptul in doua jumatati. Pentru a preparara o rulada e nevoie sa desfacem pieptul si sa-l batem cu ciocanul . Aceaste momente sunt aratate in imagini, pe care le puteti urmari.
Jumatatea se curata de pelicule , si pelite cu un cutit bine ascutit.
Cu palma se acopera jumatatea din piept si atent, se trece cu cutitul inainte inapoi pentru a desface carnita ca o carte, adica nu se taie pana la urma. Nu am avut asistenta , ca sa va pot arata , cum lucrez cu maina , dar sper sa intelegeti.
Dupa ce ati desfacut carnita , observati ca se mai poate subtia la mijloc, si deaceia va sfatui foarte atent , sa atingeti cu usurinta cu taiasul cutitului inclinat aproape paralel la carnita. vezi poza.
Dupa ce ati desfacut-o pe delin , o intoarceti pe cealalta parte, acoperint cu toata palma , mai inlaturati din grosimea fileului primit.
Bucatica , taiata aparte puteti sa o adaugati la rulada , pentru ai reda o suprafata mai uniforma. Bucatica adaugata se vede in poza de mai jos, in partea dreapta de sus , Daca observati totul se lucreaza pe o pelicula de bucatarie .
Se acopera cu o pelicula de bucatarie si bate toata suprafata carnitei desfacute cu un ciocan de lemn, pina primim o suprafata subtire si unifoarma , gata pentru a fi preparata o rulada din ea.
Cam asa arata pieptul de gaina desfacut si batut , intr-un filete mare pentru prepararea ruladei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu