Cum sa desfacem pieptul de gaina pt prepararea ruladei

Dintr-un piept de gaina -600 grame am preparat PERISOARE ALBE     
 si  DOUA RULADE CU CASCAVAL     si mi-au mai ramas 2 fileuri , care le-am prajit in ou.


 Pieptul se intoarce pe cealalta parte si se scot 2 mushiuleti, foarte finuti , care vor urma sa fie tavaliti prin  faina si ou si prajiti la tigaie.


Dupa se inlatura  mushciuletii se desparte pieptul in doua jumatati. Pentru a preparara o rulada e nevoie sa desfacem pieptul si sa-l batem cu ciocanul . Aceaste momente sunt aratate in imagini, pe care le puteti urmari.
Jumatatea  se curata de pelicule , si pelite cu un cutit bine ascutit.
 Cu palma se acopera jumatatea din piept si atent, se trece cu cutitul inainte inapoi pentru a desface carnita ca o carte, adica nu se taie pana la urma. Nu am avut asistenta , ca sa va pot arata , cum lucrez cu maina , dar sper sa intelegeti.
Dupa ce ati desfacut carnita , observati ca se mai poate subtia la mijloc, si deaceia va sfatui foarte atent , sa atingeti cu usurinta cu taiasul cutitului inclinat aproape paralel la carnita. vezi poza.
Dupa ce ati desfacut-o pe delin , o intoarceti pe cealalta parte, acoperint cu toata palma , mai inlaturati din grosimea fileului primit.
Bucatica , taiata aparte puteti sa o adaugati la rulada , pentru ai reda o suprafata mai uniforma. Bucatica adaugata se vede in  poza de mai jos,  in partea dreapta de sus ,  Daca observati totul se lucreaza pe o pelicula de bucatarie .
Se acopera cu o pelicula de bucatarie si bate toata suprafata carnitei desfacute cu un ciocan de lemn, pina primim o suprafata subtire si unifoarma , gata pentru a fi preparata o rulada din ea.


Cam asa arata pieptul de gaina desfacut si batut , intr-un filete mare pentru prepararea ruladei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...