Va ofer cateva idei de aranjarea a carnii , preparate la gratar.
In Moldova asa mod de preparare a carnii se numeste " Trei ciobanei" , pentru ca este o combinatie reusita a gustului din 3 carnuri . "Trei ciobanei " se afla in meniul a mai multor restaurante cu bucate traditionale.
Se infasoara in forma de labirint 1. carne de vitel, 2.carnea din piept de gaina si 3.carne din porc.Toate sa fie condimentate cu piper negru si sare , marar uscat, cimbru uscat, leustean uscat , si tinute la marinat timp de 2-3 ore.
fileu taiat in fasii lungi din piept de gaina
fasii lungi taiate din partea pieptului de vitel
fasii lungi , taiate din partea pieptului de porc
Roata din 3 carnuri se coace la gratar timp de 25-30 minute ( timpul poate varia -mai mult sau mai putin)
In timpul coacerii se unge cu ulei si se stropeste cu vin alb sec, pe o parte si alta.
Se serveste la masa pe un platou aranjat deasupra cartofilor prajiti in forma de rotele si cu sosul -mujdei.
Arata foarte bine !
RăspundețiȘtergereTe astept cu un premiu la mine !
Cat de apetisant arata, iar 'floricica' din piept de pui e in general opera de arta :)
RăspundețiȘtergere