CARNE LA GRATAR " TREI CIOBANEI "

Va ofer cateva idei de aranjarea a  carnii , preparate la gratar.
In Moldova asa  mod de preparare a carnii  se numeste " Trei ciobanei" , pentru ca este o combinatie  reusita a gustului din 3 carnuri . "Trei ciobanei "  se afla in meniul a mai multor restaurante cu  bucate traditionale.

 Se infasoara in forma de labirint 1. carne de vitel, 2.carnea din piept de gaina si 3.carne din porc.Toate sa fie condimentate cu piper negru si sare , marar uscat, cimbru uscat, leustean uscat , si tinute la marinat timp de 2-3 ore.

fileu taiat in fasii lungi din piept de gaina 
fasii lungi taiate din partea pieptului  de vitel
fasii lungi , taiate din partea pieptului de porc 
Roata din 3 carnuri se coace la gratar timp de 25-30 minute ( timpul poate varia -mai mult sau mai putin)
In timpul coacerii se unge cu ulei si se stropeste cu vin alb sec, pe o parte si alta.
Se serveste la masa  pe un platou aranjat deasupra cartofilor prajiti in forma de rotele si cu sosul -mujdei.

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine !
    Te astept cu un premiu la mine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de apetisant arata, iar 'floricica' din piept de pui e in general opera de arta :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...