TORT CU CREMA DE MERE SI CACAO

Aveam pofta de ceva gustos , dar sa fie usurel la gust. Si pentru , ca trebuieau sa-mi vina musafiri, am hotarat sa prepar o receta de tort  pentru ceai . Si m-am gandit sa ma abat de la receta   TORT CU CREMA DE MERE  
si sa o prepar in alt mod,  si turtele si crema . Insa rezultatul final, adica gustul tortei s-a primit  acelas .


Ingrediente :

  • 3.5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
  • 2.0 pahar de smantana 
  • 2.0 pahar de zahar
  • o  lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet alb
  • 1 lingura de cacao

pentru crema :
  • 600 gr.de mere curatate
  • 200 gr. de smantana 
  • 200 gr de unt 
  • un pachetel de vanilina
  • 1 pahar de zahar 
  • o lingura de cacao
diametrul la turte este de 24 cm
Mod de preparare :

Se cerne faina . Smantana de amestecat bine cu zaharul , pana se topeste totul. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu otetul  si se framanta o coca impreuna cu faina cernuta. Se imparte aluatul in doua parti si intr-o parte se adauga cacao si se framanta inca odata pana se incorporeaza cacao in aluat.Veti primi un aluat neted si molcut.  Se lasa sa se odixneasca aluatul timp de 30-40 de minute.


In acest timp se prepara crema: Merele se curata de coaja si seminte. Se amesteca cu zaharul si smantana si se pun la fiert la un foc domol sub capac,  timp de 15 minute. daca se acumuleaza multa zeama ( depinde de sortul de mere ) , se mareste focul si se mai lasa 5 minute sa fearba fara capac. Se amesteca din cand in cand.

Untul molcut se bate cu mixerul pana se face mai pufos si dupa aceia , adaugam treptat crema de mere racita si lingura de cacao, pana primim o masa omogena. La sfarsit se adauga vanilina si se amesteca cu o lingura.

Cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 170C. Aluatul alb s eimparte in 3 parti si celcu cacao se imparte la fel in 3 parti. Din aluatul primit coacem 3 turte albe subtiri intinse  si 3 turte cu cacao. Fiecare turta se coace pe tava unsa cu putin ulei . Turtele se coc foarte repede , timp de 4-5 minute.
Pana se coace o turta  in cuptor, se intinde alta turta cu sucitorul pe o masa tapetata cu faina, se se pune pe o tava .

Turtele se primesc putin uscative , dar dupa ce se ung cu crema , se inmoaie foarte,  bine dupa 4 ore.
 Deasupra se toarna  ciocolata  topita sau se poate inveli cu miez de nuca macinat.
Acest tort se pastreaza foarte mult timp la frigider. Si este gustos , cand este servit in stare rece din frigider.



10 comentarii:

  1. Arata minunat prajitura ta.
    Cred ca e fina si buna.
    O duminica frumoasa Anisoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata ca de-altfel tot ceea ce faci tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata... trebuie sa-l incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. ce imbietoare este, o praji fina si delicata :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc din suflet si ma bucur , ca va placut. Adevarat ca este omprajitura fina, acrisoara la gust si foarte usurica. Dar asta va urma alta receta si ami usoara si mai gustoasa si tot cu mere si multe alte recete, Va sarut pe toate si va doresc un soare in suflet sa va aduca caldura multa si bucurie . Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  6. Анжела, здравствуйте, очень красивый тортик! У меня пара вопросов. Сколько точно коржей 6 (3 светлых и 3 тёмных) или 7, так как на фото вроде 7 коржей? И ещё, я не уверена или я правильно поняла, в крем добавляется 1 столовая ложка какао и в половину коржей тоже идёт 1 столовая ложка какао, да? Какой размер коржей, формы, приблизительно? И на верхний корж под шоколад яблочный крем идёт тоже или нет, в другом яблочном тортике вроде на верхнем корже есть яблочный крем?
    Большое спасибо, что делитесь такими классными рецептами! Здоровья вам и удачи! С нетерпением жду ответа, Римма.

    RăspundețiȘtergere
  7. Приветик Римма! значит обьясняю все по порядку. Первый торт отличается по рецептуре от второго, но вкус получается одиннаковый.Не отличишь. Ты увидела правильно, что в первом есть крем на верхний корж и потом посыпано обильно порошком какао. на втором торте , я укладывала сам корж и потом крем из растопленного шоколада с сливочным маслом. Этот крем смягчает сам корж, потому что после выпекании , он получается намного суховат. Молодец, что заметила все детали до точности. По поводу количества коржей, у меня был один с прошлого раза , и я его использовала в этот торт. Спасибки тебе , что пользуешься моими рецептами и не знаю , если видела, я вернулась на kuking.net.

    RăspundețiȘtergere
  8. Анжела, спасибо! Нет я не знала, что ты вернулась на kuking.net, сама давно не заходила. Молодец, что вернулась! Удачи! Римма.

    RăspundețiȘtergere
  9. se pune si smantana si unt in crema de mere?multumesc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...