Placintele rufoase cu branza si marar

 Ce sa va spun , trebuie neaparat sa incercati  sa preparati aceste placintele  din clatite  
cu branza de vaci si marar. 
  O sa aveti de lucru cca  30 de minute, dar pentru o masa de duminica , alaturi de o salata din legume proaspete, sunt ceva nemaipomenit. De ce le-am numit "rufoase" ? Rufoase le zicea bunica , numai ca ea le prepara din aluat simplu, intins foarte subtire, si cand  aranja aluatul  in tava de copt la cuptor,  il gramadea in valuri  , il rupea si il azvarlea pirin implutura de branza cu buruene , atat la baza placintei  , cat si deasupra ei. 
Am pornit de la ideia bunicii , dar am preparat  printr-o metoda mai rapida,  si sunt destul de delicioase.





Clatitele se prepara dupa   aceasta receta ( pas cu pas )

Implutura pentru 4 placinte :
  • 400 gr de branza de vaca sau 
  • 200 gr de branza de oaie si 200 gr de branza de  vaca
  • 50 gr de cascaval la implutura
  • 2 oua in implutura 
  • 2 oua crude pentru uns
  • 6 linguri de lapte 
  • 100 gr de cascaval 
  • sare
  • ulei pentru uns



Mod de preparare :

Se prepara clatitele . Intre timp se prepara implutura . Intr-un vas adanc se amesteca branza , ouale , sare dupa gust, putin cascaval , si mararul spalat si taiat maruntit.
Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 220C.
In strchinute de lut  se adauga la fund hartie de copt , unsa pe amandoua parti cu ulei, si taiata pe diametrul strachinute si se ung cu o pensula  cu ulei marginele vasului de lut.
Se aranjeaza o clatita si capatele ei vor iesi deasupra marginei vasului de lut.Deasupra se toarna implutura din branza , cca 100 de grame . Intai se toarna jumatate de implutura si se repartizeaza pe diametrul vasului de copt , peurma se rupe in bucatele  o  jumatate de clatita si se azvarle peste imlutura, si deasupra se  aranjeaza cealalta jumatea de implutura , care e necesara la o placinta., adica cca 50 de grame.



Cu captele clatitei , inchidem implutura pe diametrul ei. Centrul impluturei va ramane gol. Se acopera deasupra cu alta clatita aranjat in forma valuroasa, cum estre aratat pe poza de mai sus.
Se bat alte 2 oua cu laptele si putina sare sau zahar ( dupa gust). Se toarna deasupra la toate placintele facute. Deasupra se presara cu cac¡scaval dat prin razatoare si se coc la cuptor timp de 20 de minute. Mai intai ( 5 minute) la temperatura de 220C , peurma la temperatura 170 C. Se servesc la masa atat calde , cat si reci.




4 comentarii:

  1. Arata superb...trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
  2. extraordinara, oare se poate pregati si cu alte umpluturi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da , se poate pregati cu diferite umpluturi, dar sa fie mai uscate , ca consistenta.De o pilda, cu gem curat nu se poate , e necesar sa-l amestecam cu nuca pisata. Draga anonim, dupa ce am deschis postarea ta,calculatorul meu a aratat , ca a detectat un virus. Ar fi bine sa-ti controlezi calculatorul , si sa nu raspindesti virusuri prin alte calculatoare. Eu daca am platit bani grei pentru calculator, credca, m-am protejat bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. mercy de explicatii, cit priveste virusul, nu prea stiu care ar putea fi cauza deoarece am programa antivirus in calculator, dar pentru orice eventualitate, deja scanez calculatorul de virusi.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...