CARNE DE VITA BREZATA IN LEGUME

Aici voi descrie o receta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar peurma am sa expun diferite recete, in baza acestei mancare de vita.Puteti prepara o cantitate mai mare de carne de vita ( oricum ea necesita un timp mai indelungat de preparare) iar peurma in decursul saptamanii o combinati cu diferite produse si veti avea diferite bucate delicioase pe masa si intr.-un timp foarte scurt.

Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid, ( nu mare, ca la fierbere).De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei,pentru a obtine o crusta maronie,care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii.Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne. sursa am gasit-o aici

Ingrediente :
 carne de vita- 1 kg
 ardei rosu- 1 buc.
 morcov- 1 buc.
 ceapa - 1buc.
 ulei - 80 ml

condimente :
frunza de dafin - 2
piper aromat in boabe
sare


 Mod de preparare:
Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, la dorinta puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.

Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine.  Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.

 Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.


Cand incepe sa se elimene sucul format de la carne si ceapa si carne se rumenste se adauga morcovul si ardeiu, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele  bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie.  Se prajeste sub capac.

Se adauga o lingurita rasa  de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fearba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fearba carnea cu legumele , timp de 20 de minute


.Dupa acest rastimp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii, care i-a avut animalul ) si in dependenta de ani ,se prepara carnea mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest rastim. Se adauga  jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se primeste o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...