INVARTITA CU CIRESE GALBENE



Stiu , ca va aparut  zambetul  pe buze, si o dorinta foarte mare de a manca o bucata de invartita calduta si moale ,cu cirese albe, aromate de sucul de lamaie. O bunatate - nu am ce sa mai spun. Sper , ca din ceia ce am postat pana acum,  veti prepara si voi cate ceva ,  si veti ramane incantati de gustul , care ma starui sa vi-l redau... gustul copilariei... 

Ingrediente :


Mod de preparare :

Aluatul se prepara dupa receta expusa. Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de alaut de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavei , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu sucitorul mai subtire si in partea opusa , mai grosuta. Aceas truc se  face  in asa mod , pentru ca in acesrt aluat, unde este aranjata implutura, el nu va creste sufucient. Deaceia se lasa o bucata de aluat mai gros, ca sa ii simtim gustul adevarat al copturii.

Se repartizeaza implutura la distanta de 3-4 cm de la marginea aluatului.
  

Urmariti pozele. Se acopera cu capatul gol al aluatului si se mai imprastie putina imputura.


Dupa aceiea se strange in rulada si se lipesc bine marginile aluatului intre ele.


Rulada primida , se gramadeste putin si se aranjeaza in tava, unsa cu putin ulei, si presarata cu putina faina, sau la fundul tavei aranjati o bucata de hartie de pergament, unsa cu ulei, pentru ca sa o puteti scoate mai usor dupa coacere.



Se lasa tava intr-un loc caldut, pentru ca sa creasca rulada. Dupa aceia , se unge cu galbenus de ou , amestecat cu o lingurita de apa. Si se coace la cuptorul incins pana la 170 C timp de 30 minute. Urmariti dupa cuptorul , care il aveti. Se lasa in tava sa se raceasca putin si dupa aceia , se scoate din tava cu mare atentie pentru ca este foarte frageda si umeda.


prepararea impluturii:
Ciresele se spala si se scot samburii , se stropeste cu sucul de lamai si se amesteca.. Se clocoteste 200 ml de apa cu zaharul si se toarna peste cirese. Se inveleste bine cu un prosop cca 20 minute. Dupa ce ciresele s-au inmuiat, se scurge siropul din cirese se se lasa sa se raceasca , pentru ca mai departe sa o puteti folosi, ca implutura la coptura.

2 comentarii:

  1. Anisoara:( mi-e dor de tine pe bucataras:(. sper ca esti bine.
    pup mare !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...