(2) O MASA ,:)) CA LA MOLDOVENI - idei pentru decorul mesei

























 Sursa : Odnoklassniki.ru

8 comentarii:

  1. Anisoara, penultima poza imi place foarte mult!!! Ornamentul este foarte finut si arata fenomenal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare placere, draga Cristina. In cazul dat e posibil sa fie primul strat de jos , pateu de ficat , sau peste copt la cuptor, cau carne de gaina preparata fearta sau inabunisita - nu prajita, si deasupra se pune un strat mic (alb) de smantana, sau sos beshamel , dizolvat cu putina jelatina incolora Se acopera intr-un strat in stare calduta, si se lasa sa se raceasca , sa se intareasca, sa se niveleze bine . Dupa aceea, se dizolva putina jelatina incolora cu apa calduta si se acopera un strat foarte , foarte subtire peste stratul alb .
    Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca DEABEA-DEABEA jelatina incolora , deasupra se aranjeaza ornamentul dorit. Maslinele se ung deasupra cu pensula unsa in jelatina calduta. E foarte usor de realizat.
    Daca apar intrebari voi raspunde cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anisoara esti extraordinara....ai redat intocmai mesele noastre traditionale...si ce pofta mi-ai facut de ceva bun....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Naty draga, primeste cu mare placere .
      O imbratisare calda .

      Ștergere
  4. Buna Anishoara .Prima poza imi place foarte mult.poti sa imi spui si mie ce tort este .pare ce e cu legume
    multumesc
    toate sunt foarte aspectuoase ca iti vine sa le maninci .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga cititoare , pe prima poza este expusa o torta din ficat de vita sau amestecat cu ficat de porc. Voi descrie f putin , ca sa-ti imaginezi , cum se prepara el . Se face tocatura din ficat , se adauga oua , sare piper negru macinat si faina , ca sa se primeasca o masa mai grosuta, ca cea de clatite .Se coc ( prajesc) 5-6 foi cat diametrul tigaii ( ca pentru tort ), dupa aceea intre ele se adauga multa ceapa prajita si maioneza. Se lasa sa se imbibe gustul intre tort. A doua zi se ornamenteaza si se serveste la masa. E ceva nemaipomenit de gustos. Cu drag , Anisoara

      Ștergere
    2. extraordinar! retetele moldovenesti sunt grozave!

      Ștergere
    3. Multumesc. Ma bucur ca tia placut si esti incantata de bucataria moldoveneasca. Cu drag, Anisoara

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...