TORT CU CREMA DE MERE


Un tort foarte racoritor, cu un gust dulce - acrisor, care se pastreaza pana la 2 saptamiani, fara sa-si schimbe gustul. Se poate prepara in aceste zile de caldura, pentru ca nu va cauza o  oarecare problema.  Se serveste la masa in stare rece, din frigider.


Ingrediente : 
pentru 7 blaturi 
3.5 pahare de faina cernuta
250 gr de margarina moale , 80 % grasimea ( nu vegetala)
3 oua
100 gr de zahar
o lingurita de bicarbonat de sodiu
sucul de la 2 felii de lamai

Crema :
500gr. de mere
150-200 gr. de zahar
300 gr. de unt molcut
sucul de la 3 felii de lamaie (optional)
nuci pisate ( optional)

Mod de preparare :  Modul de preparare este acelas , ca si la torta cu crema de mere si cacao , putin ingredinetele difera dar rezultatul este acelas .

8 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta,am sa o incerc ,am salvat reteta in asteptare.Te pup si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Ieri am descoperit si citit tot blogul. Am fost la Chisinau si am descoperit ca este un limbaj folosit putin altfel, ceea ce e i normal, in general am inteles toate retetele (ba chiar am sa ma inspir de una din ele pentru o masa festiva, in prima faza, am gasit multe retete nemaipomenite).


    Va felicit pentru blog. Am o mica si singura nelamurire. Ce inseamna "mascate"? Am citit de legume taiate mascate, sare mascata, cascaval ras mai mascat. Si nu fac legatura intre ele.


    Multumesc frumos de raspuns si sanatate, la cat mai mute retete si fotografii :)

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela draga ,sper sa iti placa gustul acestui tort. iti doresc succese.

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru Dana . Sunt bucuroasa, ca ti-a placut totul , ce ai citit in acest blog.Iti multumesc din suflet pentru apreciere . da intradevar , limbajul nostru este diferit, si mi-a fost foarte greu la inceput sa ma exprim, sa fiu inteleasa corect de voi. Cuvantul mascat , inseamna de o marime mai mare . Te astept ca oaspete mai des , si sa stii, ca vei gasi si mai multe recete si multe, multe poze, deoarece a inceput sa-mi fie un hobby foarte atragator pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Анжелочка, здравствуйте. Отличный блог! Анжела, напишите, пожалуйста, как вы готовите яблочном тортике крем. Большое спасибо. Удачи вам и вкусных рецептов. Римма.

    RăspundețiȘtergere
  6. Здравствуйте! Я получила свою русскую клаиватуру и скоро выставлю рецепты на русском языкею Немного потерпитею Удачи и спасибо

    RăspundețiȘtergere
  7. Анжела, буду ждать. Я обожаю ваши рецепты. Особенно, блинчики-пальчики, обалденное слоёное тесто для плацинд и Наполеона, тортики, мясные изделия. Вообщем, всё. У вас есть чему поучиться. Большое вам спасибо. Римма.

    RăspundețiȘtergere
  8. Анжела, большое спасибо, что поставили способ приготовления. А какого размера форма, в которой вы печёте тортики с яблочным кремом?

    Римма

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...