Intr-o zi de toamna, cu un soare frumos afara ,ce-ti incalzea si sufletul ,si trupul , si-ti dadea o bucurie si o dispozitie placuta in suflet, in acest tarziu de toamna , am reusit sa vin mai devreme acasa .
Si-mi zic , sa intru pe blogul lui Miha sa vad , cu ce delicii ne bucura astazi. Si cand colo , am descoperit printre comentariile la o torta delicioasa - o propunere de la
JOSE MANUEL pentru participare la un
CONCURS INTERNATIONAL DE MANTECADO DE ESTEPA
petrecut de o
Fabrica de Mantecados San Enrique . Conditiile de participare la acest concurs sunt : e necesar sa preparati o receta , care contine, ca ingredient ULEI DE MASLINE sau UNTURA DE PORC.
Deoarece , traiesc in aceasta tara frumoasa , am hotarat sa particip pentru prima data ,
la un concurs international.
M-am adresat cu receta "Lazania de ciuperci" si mi-au zis , ca e necesar sa expun o receta noua pe blog, si care nu a participat la alt concurs vreodata.
Asa, am preparat eu CLATITELE CU CIOCOLATA, deoarece stiu foarte bine , ca nimeni nu ramane indiferent fata de gustul delicios si finut a acestor clatite.
Si sper , ca intr-o zi veti prepara si voi aceasta receta , si veti savura placerea acestui desert delicios.
Acum v-am descoperit secretul meu .
Va invit si pe voi sa participati la acest concurs ,
care dureaza pana pe 30 noiembrie 2010..
CASTIGATORUL PRIMULUI LOC VA PRIMI ACEST CADOU FRUMOS IN PRAGUL SARBATORILOR DE CRACIUN.
INGREDIENTE:
aluatul pentru clatite
- 3 oua
- 500 ml de lapte
- 220 gr de faina
- o lingura de zahar
- un pic de sare
- putina vanilina
- o linguri de ulei de masline pt aluat
- 4-5 linguri de ulei de masline pt prajirea clatitelor
pt crema de ciocolata :
- 100 gr. de ciocolata neagra , 70 % cacao
- 100 ml de lapte condensat
- 50 gr. de unt
MOD DE PREPARARE :
Se prepara un aluat pentru clatite : Cu ajutorul mixerulul se amesteca ouale cu sarea, zaharul. vanilina. Se adauga treptat, cate putina faina si putin lapte , iar faina , lapte. Vom primi o masa omogena de consistenta unei smantane groase. Se adauga 1-2 linguri de ulei de masline si se amesteca foarte bine.
Aluatul se as asa se odixneasca pentru 30 minute.
Dupa aceia , se incinge bine tigaia . Se toarna uleiul de masline ; se roteste tigaia , pentru ca uleiul s se repartizeze pe tot diametrul ei , iar excesul de ulei , se toarna intr-o farfurioara.
Se toarna cate un polonic de marime mijlocie pe tigaia incinsa bine si se coc clatitele pe o parte si alta , a cite 30-45 secunde, daca temperatura este mentinuta la nivelul din 10 linii - la nivelui 8-9. Si veti primi clatitele mai rumenite. La o temperatura mai mica- timp de 1 minut pe o parte, 30 secunde pe alta parte.
Din aceasta cantitate de aluat se prepara 12-13 clatite subtirele .
Se prepara crema de cicolata :
Se topeste untul cu bucatile de ciocolta la bain-mare , mereu amestecand in ciocolta, pn ea se va topi. Se adauga laptele condensat dulce si se amesteca bine. La dorinta se adauga putin rom.
Se ung 3 clatite cu crema si se inroleaza fiecare in parte. Dupa aceia ; toate 3 rulouri din clatite se inroleaza in a 4-a clatita. Se taie cu un cutit ascutut bine in parti egale si se serveste, ca desert la masa .