Pagini

Orez aromat in ardei dulce

O mancare gustoasa si satoasa in zilelele aceastea de post  . Se prepara destul de usor si repede
la tigaie , si gustul lui merita sa-l preparati.

Ingrediente : 
200 gr de orez
1 morcov mare 
0.5 din ceapa mijlocie
o lingurita de pasta de rosii
un ardei dulce mare si rosu
3 linguri de masline 
putin marar proaspat
putina sare
boabe aromate
frunza de dafin

Mod de preparare: 

Toate legumele se spala si se taie in cuburele . In tigaia se toarna uleiul de masline sau alt ulei fara miros si se incalzeste putin tigaia. Se adauga ceapa, morcovul si se prajesc timp de 2 minute la un foc normal. Din cand in cand , se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga pasta de rosii , amestecata cu o lingura de apa si foarte putin zahar. Se prajeste totul.
Se adauga orezul , si amestecand ,se prajeste timp de 4-5 minute impreuna cu legumele.


 Dupa ce s-a prajit orezul si legumele se toarna apa calduta, ca sa acopere deaspra orezului  de 1 cm inaltime.


Se lasa sa  fearba fara capac timp de 5-6 minute la un foc mijlociu. Timpul fierberii foarte mult depinde de calitatea orezului.

Cand vedeti, ca orezul deja s-a inflat si aproape  este gata , se adauga ardeiul rosu , taiat in cuburele si putina sare. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fearba cca 5-7 minute la un foc incet. In acest rastimp se  amesteca o singura data  in el. Stingeti focul si lasati sub capac inca putin timp.


 Rezultatul- fiecare boaba de orez fearta se simte gustul in parte cu o aroma si gust de ardei dulci, crocanti, deoarece , ei s-au inabusit putin si si-au pastrat forma si  vitaminele . Se serveste la masa cu o felie de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu