Pagini

MURAREA HARBUZULUI LA BORCAN


Am primit un mesaj ,unde mi s-a spus , ca au sarit capacele la harbujii murati,  dupa reteta expusa. Doresc sa accentuez un lucru , nu caut retete prin alta parte si le expun , decat acele , care au fost preparate de mine ani de zile. Sunt convinsa , si stiu rezultatul si gustul fiecarei retete pe care o expun. 
Am telefonat acasa la neamurile mele sa ma interesez , ce se intampla ultimii ani la ei, cum sunt reusitele la conservarea legumelor, si in special , am intrebat de reteta respectiva , pentru ca la noi este foarte raspandita murarea prin aceasta metoda . Metoda de adaugarea aspirinei la murarea harbuzului se foloseste foarte des, deoarece este cea mai rapida metoda de murare  a lui.
Am expus urmatoarele retete:




Dar mi s-a atras atentia la unele momente si schimbari. In ziua de azi toti  cunoastem , ca se folosesc multi nitrati la cresterea legumelor. Daca peste granita este controlat acest proces de folosire a nitratilor, atunci , la noi taranul pune si el " la ochi ". Nu este un control special asupra folosirii lor.
Si mi s-a spus , ca e necesar sa fiti atenti cand cumparati legume si fructe, care doriti sa conservati pentru perioada de iarna. 
Si al doilea moment foarte important , APA . S-a schimbat foarte mult structura apei in multe localitati , fantani . Apa foarte mult influienteaza la procesul de murare si conservera a legumelor, si totodata la gustul conservelor preparate.

(1) DE UNDE LUAM LUMINA PENTRU POZE CULINARE? ?


 Voi deschide  mai multe posturi , despre secretele si cunostintele ( cele mai simple ), care va vor ajuta sa primiti rezultate bune  in  FOTOGRAFIA CULINARA.

Aceste posturi vor fi pentru amatorii de a  prepara retete si care  doresc sa se impartaseasca si sa expuna   POZE CULINARE REUSITE pe blogul sau saitul sau.

ZACUSCA DIN ARDEI PRAJITI CU ROSII




 Din discutia mea cu Doina, o citittoare din Romania, m-a rugat sa expun retete diferente de cele clasice, si anume  de ZACUSCA . Eu ii raspund dar stii ca cuvantul Zacusca este imprumutat de la rusi , si  se traduce  ca GUSTARE . Este si verb in limba rusa Закусить ,  ce in traducere ar insemna "As dori sa gust ceva- foarte putin !

Si mi-am dat intrebarea , ce retete sa-i expun de Zacusca , daca toate retetele de conserve; sunt Zacusca in intelesul meu, numai , ca fiecare cu denumirea ei, salata de... ghiveci din  .... , tocanita din..., sos din ....  adjica din..., muratura din ..., marinada din.... s.t.a.m.d.

Si   pana la urma,  am hotarat sa scriu  un colaj de mai multe conserve intr-un post, deoarece nu am conditii de a face conserve... inchipuiti-va 4 persoane la un frigider...


Vreau sa adaug , ca aceasta zacusca din legume se poate prepara fara oarecare conservanti , principalul sa retineti  3  reguli foarte importante  , care se refera si la alte conserve din legume, ce sunt preparate in conditii de casa :