Pagini

SARAMURA CU ARDEI COPTI


Un sos ideal pentru bucatele preparate la gratar.

Ingrediente :
0.5 l de suc de rosii
4 rosii mijlocii
4 ardei mijlocii
un ardei iute ( optional)
0.5 de capatina de usturoi
o lingurita de zahar
o lingurita de sare
o lingura de otet
o lingura de suc de lamaie
marar uscat
leustean uscat
3 linguri de ulei de masline sau simplu
4-5 linguri de apa fearta , rece


Mod de preparare:

Se spala bine si se usuca rosiile si ardeii, se curata usturoiul .
Pe gratarul incins bine , se coc felii de ardei rosu , dulce, si jumatati de rosii. In timpul cat ele se coc, se prepara sosul:
Intr-un bol se adauga sucul de rosii sau puteti sa inlocuti cu rosii crude , date prin razatoare. Se adauga usturoiul pisat , apa, otetul, sarea, zaharul, sucul de lamaie, mararul si leusteanul uscat si totul se amesteca foarte bine.


Aparte prajiti uleiul cu o bucata de ceapa taiata mascat, ca s-o puteti inlatura dupa ce s-a rumenit putun. Ardeii copti se curata de pelita se mai taie in felii mai mici si se adauga in uleiul incins pentru minute la un foc mijlociu. Uleiul cu feliile de ardei se adauga fierbinti in compozitia de rosii primita. S-au copt la gratar 4 rosii in jumatati. Rosiile coapte se dau prin razatoarea cu gauri mari sau se farama cu furculita si cutitul in bucatele mici. Pielita se inlatura. Totul se adauga in sosul primit. La dorinta se poate mari cantitatea de usturoi pisat si un ardei iute , care a fost si el copt la gratar. Totul se amesteca foarte bine, se raceste si se serveste la masa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu