Pagini

SARMALUTELE DEOSEBITE



Aceasta receta de preparare a sarmalelor o am de la o batrana de foarte multi ani. Secretul gustului deosebit a acestor sarmale contine in folosirea carnii de porc de la burta cu cea a pieptului de gaina, si in al doilea rand, sarmalele se coc in cuptor. 
pe mine este greu sa ma impresionez cu ceva , dar combinatia aceasta de carnuri da un gust aparte, un gust deosebit de celelalte sarmale, pe care le mancasem inainte. 
Ingrediente : 
  • 300 gr de orez rotund 
  • 300 gr de piept de gaina (important)
  • 300 gr de carne de porc de la burta (important)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri  de pasta de rosii sau pasta de ardei
  • 150 gr de varza alba (pt implutura, nu pt invelirea sarmalelor  )
  • 100 ml de ulei
  • sare

  • piper negru macinat

 pentru invelirea sarmalelor:
  •  frunze de vita de vie
  • frunze de varza alba
  • un pic de sare de lamie
  • 3 frunze dafin
  • boabe de piper aromat


Mod de preparare :
Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare. . Legumele se curata si se taie in forma mascata. In tigaie cu ulei  se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se raceste putin si se da totul prin masina de tocat. Tocatura se toarna in vasul cu orez. 
Carnea de la burta porcului se taie in cuburele si se prajeste aparte. Dupa aceia ce toaca prin masina de tocat ( important). Pieptul de gaina se taie in bucatele mici si se toarna peste orez.Carnea de porc tocata se toarna in vasul cu orez. Se condimenteaza cu sare si piper negru, si se amesteca bine totul foarte bine. 
Se toarna in tocatura 100 ml de apa   calduta.

metoda de pregatire a frunzelor  si mai multe secrete de preparare a sarmaleleor le gasiti aici am descris http://anishoara.blogspot.com/2010/02/sarmale-de-post-in-sos-de-ardei-dulce.html

Se invelesc  toate sarmalutele in  frunze de varza sau in frunze de vie, se aranjeaza  in ceaun una langa altele . Se  pune intre ele frunze de dafin  si boabe aromate. Se acopera cu frunze mari deasupra lor si se toarna apa calduta amestecata cu putina sare peste ele. Nivelul de apa , e necesar sa fie de un deget deasupra sarmaleleor . Se acoperiti cu capacul si se dau  la cuptor, ca ce coaca la temperatura de 200 C timp de o ora 30 minute. Ultimele 15 minute se scoate capacul de pe sarmale.

Pofta buna ! 



STITI , RASCOLIND PRIN MAPELE MELE DE FOTOGRAFII AM GASIT ACEASTA POZA DE SARMALE, FACUTA DE MINE IN SEARA DE 28 AUGUST 2006.
ACEASTA  POZA A FOST PRIMA MEA POZA DE MANCARE, PEURMA IN SEARA CEIA AU URMAT MAI MULTE , DAR EA A FOST PRIMA MEA POZA DE MANCARE, SI DIN ACEL MOMENT MI-AM SPUS CA VOI EXPUNE RECETE IN INTERNET. ZIS SI FACUT.

5 comentarii:

  1. suna extrem de bine....si la cuptor probabil fierberea este mai lenta si nu da pe afara lucru care ma exaspereaza cand le fac pe aragaz.Am auzit ca polonezii fac sarmalele numai la cuptor....o sa incerc reteta ta.Sunt sigura ca sunt minunate.Multumesc anticipat:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte gustoase, ramane sa le prepari , sa intelegi,ca sunt intradevar deosebite. Cu drag ,Anisoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut sarmalutele tale si sunt chiar deosebite. Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur si iti multumesc foarte mult, ca ai avut incredere si ai preparat aceste sarmalute. Toti , care le mananca spun ca-sdeosebite la gust. Cu drag , Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim de asa receta,o sa le incerc si eu,mie mai tare imi plac acelea cu frunza.Iuliana

    RăspundețiȘtergere