Pagini

SCUMBRIE LA GRATAR

 

Se dezgeata scumbria- dar atentie, un pina la urma, sa ramina putin inghetata si tarisoara la pipait. Pestele se taie  in bucati de latimea de 2-3 cm  pe diagonala , fara ca sa fie despicat si curatat maruntaiele la pintece. Deoarece in timpul coacerii pe gratar pestele isi pastreza forma. 

Toate bucatiele de peste se pun pe servetele de  bucatarie  sa-si absoarba apa.
In acest timp tai in felii mai mari jumatate de lamie, maruntesc cu un cutit patrrunjelul si mararul, deasemena tai in feliute mai mici radacini de patrunjel .Toate buruenele taiate se pun intr.-un bol , se sareaza putin si se asmesteca cu miina putin framintindu-le in miina, ca sa le iasa putin mirosul din ele.

Aparte intr.-un bol mai mare se pun  toate bucatile de peste se sareaza bine, se scurge sucul de la jumatatea de lamie , si corjile se arunca in vasul cu peste. Se pipareaza si se adauga condimente pentru peste  , uleiul si se amesteca foarte bine.Dupa aceia se ia fiecare bucatica de peste si se umple cu verdeata taiata. Se aranjeaza toate bucatile de peste unul linga altul intr.-un vas mai mic si se pune la marinat- 1-8 ore. In caz , ca planificati sa lasti pestele pe mai multe ore , se scoate coaja de lamie dintre peste , pentru ca ea va da un gust amarui.   




 
Inainte de a prepara pestele la gratar , i curatati de marinada – la preferinta se lasa buruienele implute in peste, daca nu  va place gustul lor –se scot.

Se coace la un gratar din casa de la aragaz  cca 10 minute. Ultimele 3 minute dati focul mai tare. Deasemenea se coace la gratarul de afara ,la carbuni din lemne.
VA ASIGUR , CA E O MINUNATIE. E CEVA NEMAIPOMENIT DE GUSTOS- atit in stare calda , cit si rece. Se pastreaza pestele preparat in frigider pina la 4-5 zile.

Am preparat dupa aceasta diferite specii de peste inghetat- dar am ramas cu gustul, ca cel mai gustos este scumbria, si foarte putin scade la copt.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu