Pagini

TEFTELUTE ALBE




Ingrediente : 
  • 500 gr de carne tocata din piept de pui
  • 200 gr de cascaval ras
  • un ou
  • 2 catei de usturoi (la dorinta)
  • piper negru maruntit

 Modul de preparare : 
1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi ,si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul , piperul negru marunt , foarte putina sare( cascavalul este sarat)si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainele carnea tocata.
2. Se ung mainele cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns , in prealabil cu ulei.
3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.
4. Se misca putin platoul cu teftelutele de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita putin cu ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca teftelutele.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile , ca teftelutele sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute .Gata. Teftelutele sunt  coapte.
Se pot servi la masa in asa mod, sau se prepara un sos Beshamel si se adauga peste ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste teftelute.

2 comentarii: