Pagini

PRAJITURA CU CIOCOLATA

BIS



Ingrediente:
  • 250 gr de dulceata fara simburi
  • o lingura mare de bicarbonat de sodiu
  • 200 gr de smantina
  • 2 oua
  • 100 gr de margarina sau unt
  • 100 gr de zahar
  • 3 pahare ( 250 gr paharul ) de faina
  • vanilina
  • visina
  • 100 gr de bucati mici de ciocolata  
Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul  la 160 C.
Intr-un vas mai larg se toarna dulceata preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa de bicarbonat de sodiu nestins si batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric - atentie! nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se bate cu telul, cu mina - nu mai putin de 15 minute.

Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia se bate pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un efect umed la gust .
Este foarte important ca sa-si revina compozitia la starea initiala.

Mai departe ,se adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.

Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .

Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi.

Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.

2 comentarii:

  1. te rog ...cum adica vanilina....,visina.. la ce te referi?

    RăspundețiȘtergere
  2. putin nu am inteles intrebarea ta , dar ma starui sa dau lamurire. vanilina esta un aromatizator si se adauga aproximativ in toate dulciurile, copturile, torturile. Este indicat in ingridiente si in receta de fata. dupa ca adaugi faina, adaugi vanilina si amesteci totul. principalul aluatul sa ajunga la starea initiala.
    visina si bucatile de ciocolata se adauga in timpul cind se toarna aluatul in forme, ea se aduga unde si unde - cate o visina , sau in jumatate fara sambure. Daca adaugi visina direct in aluat, si amesteci totul impreuna, ai toata sansa, ca visina sa se sfarame tare si sa nu-i simti gustul ei din plin, dupa ce s-a copt prajitura. Sper ca am lamurit, daca ceva neclar, intreaba- voi raspunde rapid , deoarece sunt 2 zile acasa. Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere