AICI mai jos VETI GASI CUM SE DESFACE PIEPTUL DE GAINA .
Va recomand sa preparati din o jumatate din pieptul de gaina 2 rulade , care se combina nemaipomenit cu cascavalul ras , pentru ca el ii reda grasimea , care nu-i ajunge lui. .
In 15 minute veti prepara 2 rulade foarte simple si gustoase.Urmariti pozele
Cu mare atentie se inroleaza carnita intr-un rulada de marimea de 20-25 cm, destul de mare .
M-am gandit , ca ar fi bine sa prepar o rulada cu cascaval, iar cealalta sa-i adaug si masline veriz fara sambure. Deaceea am desfacut o rulada din nou, i-am inlaturat putin din cascaval si am adaugat masline . Cam asa s-au primit ele.
Nu e necesar sa le legati su ata, sau sa le prindeti cu scobitoare. Daca o sa urmati corect pasii , care vii descriu aici, veti primi o rulada , care nu se va desface niciodata.
Rulade stranse , se rostogolesc prin faina - numai intr-o directie, pana ce faina se imbraca bine pe rulada de jur -imprejur. Daca preparati prima data rulada , atunci , va sfatui sa mai facei un pas adaugator. si anume:
Lasati rulada tavalita prin faina , sa se odixneasca putin si in acest timp faina se lipeste mai strans de carnita si se usuca putin pe ea. Si rostogoliti a 2 oara ruladele prin faina . Atunci veti fi convinse , ca nu se va mai desface niciodata in timpul prajirii lor. Dar va spun , ca este indeajuns -numai odata.
Dupa aceaia , se bat 2 oua cu furculita. de ce cu furculita si nu cu mixerul? Cand se bat ouale cu furculita albusul se bate , dar ramane bucati intregi , care infasoara bine rulada , in timpul , cand o rostogoliti prin ou.
E cam anevoios putin acest moment, dar dupa prima data , o sa va pare , ca e foarte usor. Adica , puteti sa mai luati cu lingura din ou si sa turnati peste ea , acoperind-o cu ou din toate partile.
In momentul , cand faceti aceste procedure , e necesar sa incalziti binisor tigaia cu fundul gros, sau de otel. pentru ca ea repartizeaza uniform temperatura pe toata suprafata ei. si veti primi o culoare uniforma diupa prajirea ruladei. Aici din nou atentie :ca sa fiti convinse , ca nu se va desface rulada , e nevoie in '
primul minut de prajire , sa fie rostogolita pe toate partile insasi rulada ( cu o lopatica lata) , ca oul , sa formeza o pojgita imprejurul ruladei.
Si dupa aceea, se prajeste mai depate circa 5-7 minute , pe toate partile, rostogolind-o si ... se poate servi la masa ... calda sau rece.
Pe poza rulada este taiata in stare calda si servita la masa , in calitate de aperitiv.
Dar se poate servi, alaturi de cartofi, sau orez preparat pentru felul doi.
Minunat arata.
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult , draga Marie. Te pup
RăspundețiȘtergereDoamna Anisoara, pentru prajire (sunt mai multe retete in care se cere tigaia din otel cu fundul gros), e in regula daca prajesc in tigaia din teflon?
RăspundețiȘtergereE tare apetisant! Am facut si eu ceva asemanator, dar am o mare nemultumire, calitatea carnii de pui de aici din Romania este foarte slaba. Mai bine iau carne de porc, am impresia ca e mai sanatoasa, cel putin aici. Puii de aici sunt imbuibati saracii pana la refuz, carnea e grasa, pielea e grasa si are si un miros cam aiurea desi o iau proaspata, neinghetata. E o mare diferenta si mama mea cumpara pulpe, sau pui intreg de la magazin si are totusi un gust apropiat de carnea de pui din curte, la puii de aici, n-ai sa vezi, sunt plini de grasime si hormoni de crestere.
RăspundețiȘtergerevreau sa intreb ca cu carne de porc nu se poate prepara?numai cu piept de pui?
RăspundețiȘtergere