Pagini

RULADA -DUET CU CIUPERCI


Aceasta rulada necesita foarte putin timp in prepararea ei, si din produse, care se pot usor de cumparat.

Ingredientele : 

  • 2 fileuri de carne de vitel
  • o jumatate de piept de gaina mare sau un piept intreg de marime mijlocie
  • cate 80 gr de cascaval de tip olandezla o rulada
  • 100 gr de ciuperci ( 6-7 bucati mijlocii)
  • o ceapa mijlocie
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • ulei
  • hartie de pergament 
  • piper negr macinat




Fileturile de vitel se curata de pelite si grasime  si se bat cu un ciocanas de lemn. Se sareza,  pipareaza  si se presara putin cascaval ras. Jumatate de piept de gaina se desface in 2 filete. Se aranjeaza un fileu de gaina pe fileul  de vitel  batut. Se bate putin cu ciocanasul deasupra lui, pentru ca sa se imbine  cu filetul de vitel.

Se adauga dealungul lui implutura din legumele preparate: ciuperci, ceapa, si morcov, care au fost condimentate si sarate .

Se infaspoara in rulada cu mare atentie , tot cuprinzand implutura . Asa se procedeaza la fel si cu al 2 lea filete de vitel si se infasoara 2 rulade indentice.

Ruladele se sareaza putin si se infasoara in hartie de pergament , unsa in prealabil cu ulei , si stranse la capete , ca bomboanele. Se dau la cuptor pe o tava cu  putin ulei uns.

Se coc la cuptor timp de 50 de minute- la o temparatura de 220C- 30minute , la temp.200C- 20 minute . Se mai intorc ruladele si pe cealalta parte .Daca folositi carne de vita , e necesar sa le coaceti cu 15 minute mai mult.

Pe aceasta poza rulada este taiata in stare fierbinte. Pe prima poza de sus, in stare rece. Se pastreaza la frigider mai multe zile  si e destul de gustoasa si aspectuasa. A doua zi este mult mai gustoasa, deoarece carnurile si legumele si-au imbibat aromele una in alta.


3 comentarii:

  1. Arata tare bine...si cu o asa combinatie de ingrediente nu poate iesi decat ceva foarte gustos!

    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. E intradvar gustoasa. Te invit sa o faci deoarece necesita putin timp maxim 15-20 minute la prepararea ei. Succese

    RăspundețiȘtergere
  3. MULTUMESC PENTRU RETETA.O VOI INCERCA SI EU.IMI PLAC LA NEBUNIE RULADELE

    RăspundețiȘtergere