In sfarsit, am avut posbilitate si timp, sa va fac cunostinta cu aceasta receta de cartofi prajiti cu ou.
Veti spune , ca este usor de preparat - NU - sunt destule momente in preparare, care e necesar sa le pastram , pentru ca sa primim o tortiia dupa toate cerintele sale.
Eu am facut o greseala si sper sa o vedeti , sa mi-o spuneti.
Daca nu - am sa va arat eu, mai tarziu.
Ingrediente :
- 800 gr. de cartofi curatati
- 5 oua
- 0.5 de ceapa (optional)
- ulei pentru prajire ( de masline)
- o tigaie
Mod de preparare :
Cartofii se spala , se curata de coaja lor si uscati si se taie felioare foarte , foarte marunte si cat mai subtirele. Reusita acestei tortii este in alegerea tigaei , care mentine o temperatura constanta si in care, veti primi o tortie , acoperita cu o pojgita de o culoare maronie uniforma pe toata suprafata ei.
Tigaia cu 2-3 linguri de ulei de masline se incalzeste la un foc mijlociu, si se adauga cartofii.
Cartofii se prajesc la o temparatura domola, timp de 15 minute si se amesteca intruna.
Va staruiti sa nu-i rumeniti,ei nu trebuie sa-si schimbe culoarea. E necesar sa fie molcuti si prajiti
foarte putin, tarisori.
Daca doriti , in timpul prajitii, adaugati o jumatate de ceapa, taiata foarte maruntit. Sare nu se adauga.
asa e necesar sa arate cartofii prajiti.
Ouale cu putina sare se bat intr-un vas adanc cu telul sau cu furculita- nu cu mixerul.
E necesar sa fie batute putin.
Din nou o atentie mica : nici intr-un caz sa nu turnati ouale peste cartofii prajiti. E necesar, sa adaugati putin cate putin , cartofii in ouale batute cu sare .
Se scot cu atentie cartofii prajiti , in asa mod, ca sa se scurga bine de uleiul , in care s-au prajit.
Se incalzi tigaia din nou , dar la un foc mijlociu, nu mare !!!! cum am facut eu. Se unge bine cu o perie peretii tagaei, si uleiul ramas in tigaie se toarna intr-iun vas aparte. Tigaie e necesar sa aiba foarte putin ulei.
Cu atentie , se toarna cartofii prajiti, amestecati cu ou. Se pune capacul si se prajesc la un foc din 10 linii la 3-4 linii- timp 8-10 minute.
Dupa aceia , se acopera tigaia cu o farfurie plata sau un capac plat, care este mai mare , decat diametru la tigaie . Se ia cu un prosop mare de bucatarie ambele parti ale tigaiei cu tot cu farfurie si se rastoarna tigaia cu fundul in sus, in ca primim tortiia preparata pe aceasta farfurie. Vedeti poza de ma jos.
Tigaie se pune pe aragaz , iar fafuria cu tortiia se tine inclinata sub un un, gi deasupra la tigaie, in asa fel, ca sa putem aduce inapoi tortiia de cartofi in tigaie , numai ca deja intoarsa.
Din nou se pune capacul si se mai coace timp de 5-7 minut laun foc mic. Gata . Se rastoarna pe un platou si se serveste la masa in stare calda sau rece.